Barnesanger.no - syng og vær glad!
 
Alle barnesanger, sortert alfabetisk Barnesanger sortert etter kategori Sangleker Regler og vers
  Babysanger - sanger for baby  

Babysanger - barnesanger for de minste...

Gleden ved sang og musikk er lett å se hos barna når de begynner å gi respons gjennom ansiktsuttrykk og lyder. Og i tillegg til å gi trygghet og glede til barna, er sang og musikk en kommunikasjonsform som gir nærhet mellom foreldre og barn. Men hvilke babysanger skal jeg synge? La deg inspirere under. Og husk: babyen dømmer deg ikke på sangstemme - den elsker den, uansett!
 
 
 
Tips: Syng babysanger mens du skrifter bleie, kler babyen o.l. Det avleder litt, samtidig som det tilfører en trygghet i situasjonen. Og at det er koselig - se det er en kjempebonus! Bruk gjerne også sanger til å aktivisere babyen gjennom dagen, gjerne mens dere gjør bevegelser og har øyekontakt mens dere synger.
 
 
 
 
 
A ram sam sam Denne barnehiten er fin å bruke til de aller minste om man synger den rolig og gjør bevegelsene forsiktig.
Ansiktsregle (regle) Dette er en koselig regle som er perfekt å bruke på babyer/små barn. Den gir tett kontakt med barnet.
Bæ, bæ lille lam Koselig sang som man kan begynne å synge for barna i tidlig alder.
Bake bake kake til mamma kommer Sang/regle som er koselig å gjøre i lag med de minste barna/babyer. Er fin for å aktivisere og å oppnå økt kontakt.
Bake kake søte Bake kake søte er populær blant de minste barna, og den har en koselig tekst som lærer barna litt matglede.
Buggi buggi Morsom og "rocka" barnesang som svinger! Populær hos både barna og mødre (eller fedre) med spedbarn på armen.
 
 
 
 
 
Edderkopp, edderkopp (regle) Fin regle å bruke når barnet etterhvert skal begynne å prøve seg på grøt.
Fingerregle (tommeltott, tommeltott osv...) Morsom sang om fingrene som er fin å bruke på babyer. Berøring mens man synger sangen gir nærhet med barnet.
Fingrene våre (regle) Tommeltott, slikkepott, langemann... Fin regle som man kan gjøre bevegelser til som stimulerer barna.
Grisevisa (Med krøllet hale og nese vis) Morsom sang som er fin å bruke til de aller minste. Gjør gjerne bevegelser som foreslått i teksten underveis.
Hei, hei, hei, jeg heter... Fin liten navnetrall som passer godt å bruke når flere babyer er samlet.
Hode, skulder, kne og tå Kort, men god barnesang som aktiviserer de minste barna på en fin måte, og gir nærhet gjennom berøring.
Hompetitten En klassiker fra Alf Prøysen. Babyer elsker å bli aktivisert på fanget til denne! (Kun musikk, ikke tekst).
Høyt, høyt i et epletre Fin sang/regle som er aktiviserer barna. Flott å bruke med babyer for å oppnå kontakt og aktivisere.
Klappe, klappe søte Klappe, klappe søte er nært beslektet med "bake, kake søte". Fin å synge for babyer.
Lille Petter edderkopp "Lille Petter edderkopp" er en fin sang for å aktivisere relativt små barn og å trene koordinasjon med litt fingergymnastikk.
Med krøllet hale og nese vis (Grisevisa) Morsom sang som er superpopulær hos litt større barn, men også fin å synge for de aller minste.
Min hatt den har tre kanter Kort, men populær barnesang. Spesielt populær blant de litt større, men også fin for å aktivisere babyer.
M-Æ sa en liten grønn frosk (en dag) En svært enkel og banal barnsang som likevel faller godt i smak hos de minste (inkludert babyer).
Navnesangen Navnesangen er koselig å synge i en gruppe med flere barn/foreldre der alle f.eks sitter i en ring.
Ride, ride ranke Ride ride ranke er en koselig barnesang som har blitt sunget i generasjoner. Fin for aktivisere babyer/ små barn.
Ride, ride ranke til møllerens hus (regle) Koselig regle med lange tradisjoner som er perfekt for å aktivisere babyen på fanget.
Tommelfinger, tommelfinger, hvor er du? Koselig fingerregle som er perfekt å bruke til babyen. Her kan du stryke over fingrene etterhvert som dere synger om dem, noe som gir både læring og kommunikasjon/nærhet.
Trille. trille ballen "Sosial" sanglek som er perfekt for å sysselsette både foreldre og babyer. Perfekt i en gruppe-setting.
Tåregle Tåregle som er fin for å oppnå nærhet og kontakt med barnet. Perfekt på stellebordet!
Ut i skogen, hogge ved Koselig regle med bevegelser til som er fin å bruke på spedbarn/babyer.
 
 
Se også barnesanger i andre kategorier her:  
Vuggesang Barnesanger Tur Barnesanger Dyr Barnesanger Blomster/natur Barnesanger med tekster og melodier Årstid/vær Barnesanger gratis Kroppen Barnesanger tekst melodi Fest Barnesanger tekst/melodi Mat  
   
   
   

 

Enda en side fra MG.no! Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger