Barnesanger.no - syng og vær glad!
 
Alle barnesanger, sortert alfabetisk Barnesanger sortert etter kategori Sangleker Regler og vers

Bjørnen sover

  Bjørnen sover - tekst og musikk  
"Bjørnen sover" er en populær barnesang som også kan brukes som sanglek. Finn frem ungene og følg fremgangsmåten under for en morsom og aktiv stund...
 
 
 
Fremgangsmåte sanglek: Bjørnen sover er en sanglek som passer for fra 3 personer og oppover (jo flere, jo bedre.) Dere velger ut ett barn (én person) som skal være bjørn. Denne legger seg på gulvet med knærne i bakken og overkroppen bøyd fremover så pannen er i gulvet. Noen foretrekker å legge et teppe over bjørnen, men dette er ikke nødvendig. De andre barna stiller seg så i ring rundt bjørnen, og dere begynner å synge sangen (se tekst under). Gå rundt bjørnen i ring mens dere synger. På det siste ordet i sangen - "trygg" - spretter den som er bjørn opp fra dvalen, og fanger den første han klarer. Den som blir fanget, er bjørn neste gang. Gjenta så fra starten.

Tips! Kanskje det er stas om mamma eller pappa starter som bjørnen? Men ikke bli for ivrig - ikke ta med deg lysekrona eller joccapalmen når du spretter opp:)
 
 

Bjørnen sover - tekst

Bjørnen sover,
bjørnen sover,
i sitt lune hi.
Den er ikke farlig,
bare man går varlig,
men man kan jo,
men man kan jo,
aldri være TRYGG
!
 
Visste du at barnesangen Gubben Noa går på samme melodi som Bjørnen sover?
 


 

Hør Bjørnen sover

 
Under kan dere høre og se en fin versjon av Bjørnen sover - med tegn til tale. Det er ingen vits i å holde igjen - så syng med av full hals!

   

Din egen Bjørnen sover...

 
Bruker dere egne bevegelser til sangen? Har dere en egen versjon? Har du et spesielt minne knyttet til den? Fortell om DIN Bjørnen sover under. Tusen takk!  
   
 
 
 
 
   

 

Enda en side fra MG.no! Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger