Barnesanger.no - syng og vær glad!
Alle barnesanger, sortert alfabetisk Barnesanger sortert etter kategori Sangleker Regler og vers

Det stod mat på bordet da vi kom (bordvers)

  Det stod mat på bordet da vi kom - tekst og bevegelser  
"Det stod mat på bordet da vi kom" er et bordvers som gjerne barna kan bedre enn sine foreldre. Så det er på høy tid at også foreldrene lærer dere dette hyggelige og morsomme bordverset. Hvorfor ikke prøve å synge det i lag med barna før neste måltid? Vi kan nesten love at barnehagebarna vil lyse opp da! Men om det hjelper på matlysten, det kan vi ikke garantere. Men vi tror faktisk det også :) Uansett; kos dere!

Tips: bordverset blir enda morsommere og mer effektfullt om dere bruker bevegelser mens dere synger det. Se tips til bevegelser lenger ned på siden.
 
 

Det stod mat på bordet da vi kom - tekst

Det stod mat på bordet da vi kom, bommelibom
Det stod mat på bordet da vi kom, bommelibom
Da vi gikk, bommelibom
var det tomt, bommelibom
Det stod mat på bordet da vi kom, bommelibom
 
 

Bevegelser til bordverset

Aktivisér barna mens dere synger bordverset "Det stod mat på bordet da vi kom". Da blir bordverset enda morsommere og mer effektfullt. Bruk gjerne de samme bevegelsene hver gang, da blir det en gjenkjennelsesfaktor som kan bidra til å gjøre barna trygge og rolige rundt matbordet. Tips til bevegelser:

På "bommelibom", så trommer dere i bordet. Enten med tomlene i mot bordkanten, eller med pekefingrene som "trommestikker" på bordflaten. Noen barnehager lar også barna banke i bordet på "bommelibom". Prøv gjerne dette også, men vær klar over at det fort kan ta litt av.... :)
 


 

Tips om "Det stod mat på bordet da vi kom"

Har du noe på hjertet om bordverset "Det stod mat på bordet da vi kom"? Har du gode minner knyttet til det, tips om spesielle anledninger hvor det passer ekstra godt, tips til bevegelser eller kanskje en egen versjon. Vi hører gjerne! Takk!
 
 
   

 

Enda en side fra MG.no! Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger