Barnesanger.no - syng og vær glad!
 
Alle barnesanger, sortert alfabetisk Barnesanger sortert etter kategori Sangleker Regler og vers
Barnesanger om dyr

Barnesanger om dyr

Barn elsker dyr, og de elsker musikk. Og da sier det seg selv at sanger om dyr sjelden kan bli feil! Det finnes også mange barnesanger som omhandler dyr, så her er det mye å ta av! Kos dere med våre forslag under!
   
 

 
 
5 små apekatter Den norske versjonen av den populære "Five little monkeys". Denne slår godt an hos de fleste barn!
Alle fugler små de er Koselig sang som lærer barna naturen å kjenne. Denne sangen har også mange foreldre et forhold til.
Alle killebukkene Alle Killebukkene er en koselig sang om små geitekillinger på tur, hvor man kan flette inn navnene til de som synger i sangen = alltid populært!
Bjørnen sover Morsom sanglek som er en gjenganger i de fleste barnehager. Barna elsker også hvis mamma og pappa synger denne.
Blåmann, blåmann bukken min Barnesang av Aasmund Olavsson Vinje som ble publisert allerede i 1850. Kanskje noe fjern tekst for dagens barn.
Bæ, bæ lille lam Populær sang blant de minste barna. Denne er et "must" som alle foreldre rett og slett må gjennom.
Det satt to katter på et bord Sang som barna synes er utfordrende og gøy å synge. Brukes endel i barnehager.
Dyrene i Afrika En klassiker om de eksotiske dyrene i Afrika, og alt de har å gjøre. (Kun musikk, ikke tekst).
Edderkopp, edderkopp! Edderkopp, edderkopp kom å se! Populær liten trall som er fin å bruke ved bordet.
En elefant kom marsjerende Taktfast barnesang. Barna simpelthen elsker å marsjere rundt i stua etter denne, så sleng deg inn i opptoget!
En liten kylling "En liten kylling" eller "Kyllingsangen" er en morsom liten trall som er perfekt å aktivisere barna med!
Fløy en liten blåfugl Tradisjonell barnesang som er høyaktuell hver vår, når småfuglene vender tilbake sørfra.
Fola fola Blakken Kjent og kjær barnesang for alle generasjoner. Populær hos barna, særlig hos de som har ekstra interesse for hest.
Frosk og fisk og krabbe Liten trall om ulike dyr som går på melodien til Lisa gikk til skolen. Fin for små barn.
Grevling i taket En grevling som bor i taket i en tunnel er spennende og populært blant barna. (Kun musikk, ikke tekst).
Gråpus Koselig sang om katter som mange barn setter pris på. Mang en katt har blitt oppkalt etter denne...
 
 
 
 
 
Haisangen Haisangen er en litt småskummel, men kjempekul sang om en hai som man kan gjøre bevegelser til.
Haren uti gresset Sang om haren uti gresset som er fin å aktivisere barna til. Brukes i mange barnehager.
Historien om de tre små fisk En fengende sang som får smilet frem hos barna. Denne er gøy for både store og små, så syng for full hals!
Hoppe sa gåsa (regle) Morsom liten regle som er et "must" når det skal hoppes og sprettes. Populær blant barna!
Høyt i et tre en kråke satt En morsom sang som byr på utfordringer både for små og store. Brukes endel i barnehager.
Hva sier den kua som går i enga? Morsom sang som barna liker svært godt. Her er det bare å gjøre seg klar med dyrelydene...
Jeg er en liten undulat (Undulatsangen) Denne morsomme sangen er en slager hos barna, og de elsker å synge den. Populær i mange barnehager!
Jeg vil ha en liten hund Alle barn vil på et eller annet tidspunkt ha hund. Og mens de maser, synger de denne :) (Kun musikk, ikke tekst).
Julius-sangen (Her kommer Julius...) En klassiker som handler om sjimpansen Julius fra Dyreparken i Kristiansand. (Kun musikk, ikke tekst.)
Kom skal vi klippe sauen... La barna bli med på saueklipping gjennom denne sangen! "Kom skal vi klippe sauen" er fin å aktivisere barna til.
Kua mi jeg takker deg "Kua mi jeg takker deg" er populær som bordvers i barnehager. Lærer barna om naturen og hvor melka kommer fra.
Kråkevisa (Mannen og kråka) En nydelig folkesang fra Hardanger. Litt "skummel" tekst for de minste barna, men de litt større synes denne er spennende.
Kyllingsangen "Kyllingsangen" (eller "En liten kylling" som mange kaller den) er en morsom trall som er perfekt å aktivisere barna med!
Lille kattepus (hvor har du vært) Gammel klassiker blant barnesangene. Koselig melodi, men litt på kanten tekst mener enkelte.
Lille Petter edderkopp "Lille Petter edderkopp" er en passende sang for å aktivisere relativt små barn, og å trene koordinasjon med litt fingergymnastikk.
Lille postbud min due Koselig barnesang. Dette er en gammel, tradisjonell sang, men den brukes fortsatt i mange barnehager.
Lofottorsken Denne gamle slageren fra Thorbjørn Egner om en ekte lofottorsk er fortsatt populær. (Kun musikk, ikke tekst.)
Med krøllet hale og nese vis (Grisevisa) Morsom sang som er superpopulær hos de minste. Denne har nok en "topp tre-plassering" i de fleste barnehager.
Mikkel Rev En populær sang blant de litt mindre barna. Mange synger kun det første verset på denne, men husk at det finnes et til.
M-Æ sa en liten grønn frosk (en dag) En svært enkel og banal barnesang som likevel faller godt i smak hos de minste (inkludert babyer).
Nøtteliten Spennende sang om ekornet Nøtteliten som bor i toppen av et tre. (Kun musikk, ikke tekst).
Old Mc Donald had a farm En legendarisk barnesang. Barnesanger.no har egentlig bare norske sanger, men denne måtte være med i originalversjon.
Papegøyen fra Amerika Morsom sang om en papegøye fra Amerika. Denne er populær blant de små. (Kun musikk, ikke tekst.)
Per Olsen hadde en bondegård Den norske versjonen av klassikeren Old Mc Donald had a farm. Barna elsker dyrelydene i denne.
Pål sine høner "Pål sine høner på haugen ut sleppte". Dette er en gammel og god norsk folkesang som du bør gi videre til dine barn.
Reven rasker over risen "Reven rasker over risen" er en sang mange synger i julen, men som fint kan synges hele året gjennom.
Ride, ride ranke Ride, ride ranke er en koselig barnesang som har blitt sunget i generasjoner. Mens man synger kan de minste "ri" på foten.
Ro, ro til fiskeskjær Koselig barnesang som lærer barna om naturen og båtlivets gleder. Fint å synge mens dere er på båttur eller fisketur.
Seks små ender Seks små eender (kjenner jeg) er en tradisjonell barnesang om seks ender.
Sko Hesten God, gammel regle som fortsatt er i bruk i mange barnehager, til tross for at den er godt over 100 år gammel.
Små rumpetroll Morsom sang som også gir barna kunnskap om naturen. Lær barna sammenhengen mellom rumpetroll og frosker!
Snake and frog, cat and dog Populær sang hjelper barna å lære seg dyrenavn på engelsk. Denne er populær blant barna!
Tippehøne (Tuppehøne) satt på gjerdet Liten snutt av en barnesang med en mildt sagt sjokkerende tekst. Men barna liker den - faktisk.
Undulatsangen (Jeg er en liten undulat) Denne morsomme sangen er en slager hos barna, og de elsker å synge den. Populær i mange barnehager!
Å, jeg vet en seter Koselig barnesang om geiter og livet på setra som barna liker godt.
 
 
 
   
   
Flere kategorier: (sjekk også alfabetisk liste med alle barnsanger)  
 Vuggesang Barnesanger Baby Barnesanger Ut på tur Barnesanger Blomster Barnesanger med tekster og melodier Årstid/vær Barnesanger gratis Kroppen Barnesanger tekst melodi Fest Barnesanger tekst/melodi Mat  
   
   
   

 

Enda en side fra MG.no! Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger