Barnesanger.no - syng og vær glad!
 
Alle barnesanger, sortert alfabetisk Barnesanger sortert etter kategori Sangleker Regler og vers

Go Bananas (Banana Song/ Banansangen)

  Go banana - banansangen - tekst og musikk  
The Banana Song/ Banansangen (eller Go Bananas), er en tradisjonell barnesang fra USA som i den senere tid har blitt oppdaget av flere og flere norske barnehageansatte og foreldre, og derigjennom også norske barn. Og vi skjønner godt at sangen faller i smak, for den er utolig kul og fengende. Her er det rett og slett lett å la seg rive med!

Tips: "Go Banas" er utmerket å brukte både for å aktivisere barna, og for å lære engelske ord. Se norske oversettelser og forslag til bevegelser nedenfor teksten.

Lykke til - og ha det gøy! Go bananas...
 
 

Banana Song/ Banansangen (Go Bananas!) - tekst

Peel bananas
Peel-peel bananas!
Peel bananas
Peel-peel bananas!

Chop bananas
Chop-chop bananas!
Chop bananas
Chop-chop bananas!

Smash bananas
Smash-smash bananas!
Smash bananas
Smash-smash bananas!

Mix bananas
Mix-mix bananas!
Mix bananas
Mix-mix bananas!


Eat bananas
Eat-eat bananas!
Eat bananas
Eat-eat bananas!


GO BANANAS!
GO-GO BANANAS!
GO BANANAS!
GO-GO BANANAS!

 


 

Lære engelske ord:

Gjennom denne sangen er det morsomt og "kult" å synge og lære noen engelske ord, noe som er viktig for at barna skal fatte interesse for å ville lære mer språk. Legg skikkelig trykk på ordene først i tekstlinjene, og forklar ungene hva de betyr etter at dere har sunget. Ta gjerne ett og ett vers, og finn gjerne sangen frem om og om igjen. Hva med å bruke den før dere skal spise måltid? For å være sikker, her en oversettelse av de engelske uttrykkene til norsk: Banana=banan, Peel=skrelle, Chop=kutte, Smash=mose, Mix=blande/røre, Eat=spise, Go bananas=Tja...Go bananas! (forklar gjerne ungene at dette er et engelsk uttrykk vi og også kan bruke i norsk tale.

Aktivisering/bevegelser:

"Go Bananas" fungerer utmerket for å aktivisere barna (og de voksne). Da er det enda morsommere å synge den, og lettere å lære noe av den. Gjør bevegelser som tilsvarer teksten dere synger. På "peel" skreller dere bananer, på "chop" så kutter dere bananer, på "smash" så moser dere osv. Dette gjør det også lettere for barna å få en knagg å henge de engelse ordene på, og huske hva de betyr.

Og husk: denne sangen er det lov å synge HØYT! Have fun! Og go banans, folkens!
 

Fader Jakob Hør "Go Bananas" her!

Her kan dere høre The Banana Song/ Banansangen (Go Bananas). Syng med av full hals - og go bananas (innenfor kontrollerte rammer! :)
 
 

Tips om "Go Bananas" (Banansangen)

Hvordan bruker dere "Go Bananas"? Gjør dere spesielle bevegelser, har dere tips om anledninger hvor den passer godt, eller har dere kanskje laget en egen versjon? La oss høre om det, vær så snill! Takk...
 
 
 
 
 

 

Enda en side fra MG.no! Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger