Barnesanger.no - syng og vær glad!
 
Alle barnesanger, sortert alfabetisk Barnesanger sortert etter kategori Sangleker Regler og vers

Lang, lang rekke

  Lang lang rekke - tekst, melodi og sanglek  
 
Lang, lang rekke er en svært enkel, men likevel populær sang. Når man synger "Lang, lang rekke", er det nærmest obligatorisk å utføre sangleken som passer til sangen. Hvordan denne leken utføres, beskrives lenger ned på siden.

"Lang, lang rekke" er genial også mens man er ute på tur! Da gjøres prosedyren som beskrives lenger ned på siden mens man går. Dette gjør ofte at barna glemmer at de begynner å bli slitne i beina. De får ny motivasjon og en piff til å gå videre :) Men sangen kan også brukes i hagen, på lekeplassen, på gårdsplassen - eller hvor som helst. Fortell oss gjerne hvor og når dere bruker sangen i kommentarfeltet nederst på siden. Lykke til!
 


 
 

Lang lang rekke - tekst

Lang lang rekke
Ada ut av rekka går!

Lang lang rekke
Albert ut av rekka går!

Lang, lang rekke
Astrid ut av rekka går!

Osv...

 
 
 

Utføring av sanglek / bevegelser til sangen:

Det er nærmest obligatorisk å gjennomføre sangleken til denne sangen mens dere synger den. Denne kan gjennomføres slik:

Barna står på rekke, og navnet til barnet først (evt lengst til høyre) i rekken settes inn i teksten under, og synges (for eksempel "Ada ut av rekka går". Når navnet på barnet synges, løper dette barnet (i eksempelet; Ada) fra plassen sin, og stiller seg bakerst (evt til venstre) i rekken. Så fortsetter man igjen på nytt med det nye barnet som nå står først. Hold på helt til barnet som starter først i rekken igjen er først - da har alle byttet plass.
 

Tips om "Lang, lang rekke"...

Bruker dere en egen lek mens dere synger Lang, lang rekke? Spesielle bevegelser? Har dere en helt egen versjon? Har du tips til en anledning sangen passer spesielt godt? Fortell gjerne om dette eller andre ting knyttet til sangen under - tusen takk!
 
 
 
 
 

 

Enda en side fra MG.no! Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger