Barnesanger.no - syng og vær glad!
 
Alle barnesanger listet alfabetisk Barnesanger etter kategori Rim & Regler Leker og sangleker Vitser & gåter Søk i barnesanger
   

Klassiske barneleker

I en hverdag hvor barn blir mer og mer passive, er "skjermfrie" aktiviteter, leker og spill viktige å introdusere for barna! Og ikke tro at dette er "onder" som barna ikke har noen glede av - for når barn først kommer igang med de lekene og aktivitetene du finner nedenfor på denne siden, så kan vi love at de setter større pris på disse enn det dataspillet de egentlig maste om å få spille. Mye større pris! Det er bare om å gjøre å lære dem lekene, og å "sette dem i gang"! På den måten skapes gode barndomsminner, barna får morsomme og aktive stunder, og man hindrer at de klassiske barnelekene går i glemmeboken.

Bli gjerne med å leke med barna, det betyr mye for dem! Og det er morsomt. Og ikke minst god trim... Kos dere!

 
 
 
 
 
   
 
Boksen går Spennende og fartsfylt versjon av gjemsel. Denne klassikeren av en barnelek elsker barna!
   
Fargekongen Morsom barnelek som passer bra f.eks utendørs i bursdagsselskaper.
   
Fotballgolf Dette er et "nytt" spill som er i ferd med å bli en stor hit! Man kan fint rigge opp en bane for dette på egen hånd, og uten særlig mye utstyr. Avhengighetsskapende :)
   
Frisbeegolf Har du prøvd frisbeegolf? Morsom aktivitet som kan gi timesvis med konkurranse og moro. Relativt enkelt å mekke en bane selv :)
 
Fryser`n (Freeze!) Morsom lek med lav terskel for å komme i gang. Kan lekes på relativt lite areal.
   
Haien kommer Spennde lek som mange av dagens foreldre husker fra egen barndom. Vi kan melde om at leken er akkurat like populær hos dagens barn!
   
Hauk og due En av våre kanskje aller mest kjente barneleker. Barna elsker den fortsatt - bare prøv!
   
Hermegåsa Morsom lavterskel-lek som trigger barnas kreativitet! Fin å leke mens dere er på tur!
   
Katt og mus Engasjerende barnelek som er ukjent for mange barn - gjør noe med det!
   
Kongen befaler Lavterskel- lek som setter både kreativiteten og fysikken på prøve. Kan lekes "hvor som helst".
   
Rødt lys Lek som er populær i mange barnehager og mange skolegårder. Lett å komme i gang med, samtidig som barna liker den godt.
   
Siste par ut "Før i tiden" kunne alle barn denne leken. Nå er det ikke så mange som kan den lengder. Synd i grunnen, for barna liker den! Så la oss gjøre noe med det...
   
Stiv heks Populær "barnehagelek" som barna setter pris på om også blir lekt på hjemmebane!
   
Tampen brenner Begrepet "tampen brenner" blir stadig brukt, men husker du egentlig hvordan leken er? Kan lekes hvor som helst, men ekstra morsom i skogen. Hvorfor ikke prøve "Tampen brenner" neste gang det skal deles ut godteri, gaver e.l.?
   
Titten på hjørnet Kjempemorsom lek som barna fortjener å lære! Titten på hjørnet har gitt mange barn mange morsomme stunder opp i gjennom...
   
Trillebår Når kjørte du "menneskelig trillebår" sist? Morsom aktivitet som fint kan organiseres som en liten konkurranse. Og utmerket trening - også for voksne :)
 
   
   
 
   

 

Enda en side fra MG.no! Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger