Barnesanger.no - syng og vær glad!
 
Alle barnesanger listet alfabetisk Barnesanger etter kategori Rim & Regler Leker og sangleker Vitser & gåter Søk i barnesanger

Blindebukk

  Blindebukk - lek med regler  
 
Blindebukk er en god, gammel klassiker av en selskapslek som fortsatt er populær blant barna. I tillegg til å være morsom, trener også blindebukk sansene.
 
 
 

Hvem?

Blindebukk passer for barn fra ca 4 års alder og oppover. Det er ingen øvre aldersgrense, så de voksne kan også være med. Barna synes det er ekstra stas om de tar seg tid til det...
 

Hvor?

Leken passer aller best på et avgrenset område. Hvor stort dette området bør være, avhenger litt av antall deltakere i leken. Men et litt stort rom innedørs er fint - f.eks i en stue, i en liten gymsal e.l. Ellers går det fint an å leke leken utendørs, men helst på et naturlig avgrenset område, f.eks i en hage, på en terrasse e.l. Vær påpasselige på at det ikke befinner seg noe blindebukken kan rive ned der dere leker, evt støte borti og slå seg, eller kanter han/hun kan falle utenfor.
 

Utstyr

Det eneste utstyret som trengs til leken, er en blindefold. Et lystett skjerf kan fint brukes.
 

Anledninger:

Blindebukk passer perfekt i barnebursdager. Men selv om dette av mange kalles en selskapslek, fungerer den også godt i uformelle settinger som når noen tilfeldige venner er på besøk, når familien er samlet en formiddag i helga, i barnehagen e.l.
 

Hvordan?

Én person velges ut til å være blindebukk først. Denne personen får bind foran øynene, og stiller seg ca i midten av lokalet eller området dere leker på.

De øvrige deltakerne beveger seg rundt blindebukken, mens de gjerne lager litt ekstra lyd. Nå er det blindebukken sin oppgave å forsøke å "fange" eller "ta" de andre deltakerne, kun ved å orientere seg etter lyden fra dem. Når blindebukken tar en person, skal han gjette hvem han/hun har tatt. Hvis han/hun gjetter riktig, blir personen som ble tatt den nye blindebukken. Hvis han/hun gjetter feil, fortsetter vedkommende som blindebukk.

Ha det gøy med leken!

 
 
 

Hvordan leker DERE Blindebukk?

Blindebukk er en gammel klassiker. Men den lekes på mange ulike måter. Hvordan gjør dere det? Fortell oss under...
 
 
 
 
 

 

Enda en side fra MG.no! Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger