Barnesanger.no - syng og vær glad!
 
Alle barnesanger listet alfabetisk Barnesanger etter kategori Rim & Regler Leker og sangleker Vitser & gåter Søk i barnesanger

Blyant i flaske

  Blyant i flaske - leker / selskapsleker  
 

Husker du leken hvor man skal prøve å få en blyant hengende i en snor til å treffe oppi en flaske med "rumpa"? Den leken er gøyal, ikke sant? Og den er superpopulær hos barna, det kan vi love...

 
 
 

Anledninger

Blyant i flaske-leken er utmerket å bruke i barnebursdager, så vel som en litt kjedelig formiddag når det regner ute. Leken er også et svært populært innslag på voksenfester. Og hvorfor ikke livne opp konfirmasjonen eller søndagsmiddagen litt? Bestemor vil like denne leken :)
 

Utstyr

Blyant, hyssing, flaske (helst i glass). Et "sett" utstyr til hver deltaker.
 

Hvordan?

Det settes ut 1 stk flaske til hver deltaker som skal være med i leken. Har man bare ett "sett" med utstyr, kan man gjøre leken på tur. Men det morsomste er hvis flere konkurrerer.

Knytt en hyssing fast i bakenden av en blyant. Knytt så hyssingen rundt livet på deltakeren, slik at blyanten henger bak personen, like nedenfor rumpa. Blyanten skal kunne ses mellom beina når man ser deltakernen forfra.

Nå er deltakerne klare for innsats! De skal stille seg opp med rumpa mot flaska, og rygge slik at de står over den. Og ved å bøye seg ned ("hockey-possisjon"), skal de prøve å "tre" blyanten ned i flasketuten.

Den første som får hele blyanten ned i flaska er vinneren! Heder og ære til denne personen ;)

 
 
 

Tips om Blyant i flaske

Har dere en egen vri på Blyant i flaske-leken? Tips til anledninger hvor leken passer ekstra godt? Eller morsomme minner til leken? Del det under - takk!
 
 
 
 
 

 

Enda en side fra MG.no! Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger