Barnesanger.no - syng og vær glad!
 
Alle barnesanger listet alfabetisk Barnesanger etter kategori Rim & Regler Leker og sangleker Vitser & gåter Søk i barnesanger

Boksen går

  Boksen går - lek  
 
De fleste av dagens foreldre (og besteforeldre) husker nok med glede leken "boksen går" fra sin egen barndom. Sørg for at dine barn også får med seg disse morsomme minnene fra barndommen!

"Boksen går" er en avart av gjemsel, men mange barn og unge synes denne leken er enda morsommere enn "originalen", fordi den er enda mer spennende og actionfylt enn "vanlig gjemsel".
 
 
 

Hvem?

"Boksen går" passer for barn som skjønner reglene, og som er tålmodige nok til å følge dem (ca 5 år og eldre). Og det finnes ingen øvre aldersgrense, men deltakerne bør være relativt kjappe til beins.
 

Hvor?

"Boksen går" passer best på et romslig uteareal med mange gjenneplasser. F.eks er skogholt, litt store hager, parker, skoleplasser etc. fine plasser å leke denne leken.
 

Hvordan?

Finn en "boks" som plasseres lett synlig ca midt i området dere skal leke (f.eks. midt på plena/lekeplassen e.l.). Som boks kan f.eks en hermetikkboks, isboks e.l. brukes. I nøden kan f.eks en vedkubbe duge.

Velg en person som skal "stå". Bruk f.eks denne elle-reglen i utvelgelsen. Den som "står" holder en fot på boksen, mens han/henne teller til høyt til 50 (ikke for fort!) Imens gjemmer resten av deltakerne seg. Den som "står" begynner så å lete etter de andre deltakerne. Når han/henne finner en deltaker, må den som "står" løpe tilbake til boksen å rope "Ada på boks" (eksempel).

Deltakerne som er funnet, kan befris ved at en av deltakerne klarer å løpe frem til boksen før den som "står" og rope "boksen går". Hvis så skjer, må den som "står" telle på nytt, mens alle gjemmer seg på nytt. I eksempelet over, kan også Ada prøve å løpe frem til boksen for å "ta en boksen går" før den som står klarer å ta "Ada på boks". Dermed blir det en duell om å komme først til boksen hver gang noen blir funnet, i tillegg til de som ikke er funnet til enhver tid kan løpe frem og prøve å befri de som er funnet med "boksen går". Leken er ferdig når alle deltakerne er funnet (alle deltakerne er "på boks").

Tips:
På grunn av at deltakerne kan befris ved "boksen går", så lønner det seg å være litt "defensiv" i letingen, og hele tiden prøve å ha "kontroll" over boksen for den som står.
 
 
 

Hvordan leker dere Boksen går?

Mange leker lekes ulikt på forskjellige plasser i landet. Hvordan leker dere Boksen går? Fortell det under! Gi oss gjerne også tips om anledninger/steder denne leken passer ekstra godt, eller del gode minner knyttet til leken. Takk!
 
 
 
 
 

 

Enda en side fra MG.no! Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger