Barnesanger.no - syng og vær glad!
 
Alle barnesanger listet alfabetisk Barnesanger etter kategori Rim & Regler Leker og sangleker Vitser & gåter Søk i barnesanger

Fargekongen

  Fargekongen - leker  
 
Fargekongen er en lek som er svært populær blant de største barnehagebarna, og skolebarn. Men det er også lov for de voksne å bli med på leken! Du vil synes det er morsommere enn du tror om du engasjerer deg - bare prøv... :)
 
 
 

Hvem?

Fargekongen egner seg best for barn fra 5 års alder og oppover. De voksne kan gjerne også bli med!
 

Hvor?

Denne leken egner seg best utendørs, gjerne på en åpen plass foran en vegg (typisk i en skolegård, foran en vegg i hagen, foran garasjeporten e.l.) Om dere ikke har noen vegg å leke leken foran, går dette også bra.
 

Hvordan?

Det velges en person som er "Fargekongen" (eller "Fargedronningen). Denne personen stiller seg inntil en vegg, et tre e.l. men ryggen mot de andre.

Resten av deltakerne stiller seg 10-20 meter bak "Fargekongen, på en linje. Marker en "startstrek" som alle står bak.

Nå roper "Fargekongen" ut en fritt valgt farge, f.eks "rød!" Alle deltakerne som har noe rødt på seg, kan da ta et stort steg fremover (kun ett!) Men når som helst kan "Fargekongen" snu seg. Og om han/hun ser noen av delakerne i bevegelse, må disse gå tilbake til startlinjen og begynne på nytt.

Førstemann som kommer frem til Fargekongen, og tar han/henne på skuldren, har vunnet! Denne personen er da "Fargekongen" i neste runde.

Lykke til - og ha det gøy!

 
 
 

Hvordan leker DERE Fargekongen?

Hvordan leker dere hjemmelaget Fargekongen? Fortell gjerne under, eller les hvordan andre gjør det!
 
 
 
 
 

 

Enda en side fra MG.no! Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger