Barnesanger.no - syng og vær glad!
 
Alle barnesanger listet alfabetisk Barnesanger etter kategori Rim & Regler Leker og sangleker Vitser & gåter Søk i barnesanger

Fiskeleken (fiskedam)

   
 

Godterposer ("goodiebags") er blitt mer og mer vanlig å dele ut til gjestene i barnebursdager. Du kan like det eller ei, men ungene setter stor pris på det. Og det trenger ikke være mye i hver pose. Godteri for en tier holder, det er jo tanken som teller. Og følelsen av å ha posen i hånda. Og utdelingen :) For det å gjøre litt ekstra ut av utdelingen av posen er halve moroa. Og her kommer fiskeleken inn i bildet...

 
 
 

Anledninger

Fiskeleken (fiskedam) er den perfekte måten å dele ut godterposer i bursdager på.

Kan også brukes til utdeling av gaver til bursdagsbarnet. La barnet fiske dem opp, en etter en. Denne fiskingen kan også gå på tur blant gjestene, slik at alle får være med å fiske gaver til bursdagsbarnet.
 

Utstyr

Fiskestang kan brukes, men det holder i massevis med en hyssing/ et tynt tau som barna kan fiske med. Heng en liten kurv i enden, evt en klesklype. Da slipper du å knytte på hver enkelt pose.
 

Hvordan?

Barna fisker ved å slenge snøret uti "fiskedammen" (som egentlig ikke er noen dam.) Her sitter det en heldig(?) voksen og hekter på f.eks en godterpose, før han/hun napper litt i snøret, og barnet drar inn ruggen. Hvis godterposen, eller det adre som henges på, er "skreddersydd" mottakeren, er det viktig å vite hvem som til enhver tid fisker, slik at man får hektet på rett "fangst".

Det kan bli kjedelig i lengden hvis barna bare drar opp den ene godterposen etter den andre. Lag derfor litt overraskelser underveis. Hekt av og til på noe annet "tøysete", slik som en gammel sko, en sokk, en boks makrell i tomat, en frossenpakke fiskepinner e.l. Dette skaper stor latter hos barna! Men husk å få hektet på den "riktige fangsten" også.

Men hvor skal fiskingen foregå? Det er best om barna står litt høyere enn den som hekter på fangsten, og at de ikke ser hva som blir hektet på. Forslag til fiskesteder er:

- I trappeoppgang. Barna på toppen og den som hekter på fangsten i bunnen.

- Over en verandakant. Barna på verandaen, og den som hekter på fangsten under.

- Bak et teppe ("forheng"). Spenn opp et teppe, pledd e.l. i stua. Barna fisker foran teppet, og den som hekter på sitter skjult bak.

- Ut et vindu. Barna står inne og fisker gjennom et vindu, og den som hekter på sitter under og fikser fangsten. Ikke velg et høyt vindu noen kan falle ut av...

Har du ideer til fiskeleken / fiskedam? Del det med oss nederst på siden :)

 
 
 

Tips om Fiskeleken / fiskedam

Hvordan leker dere fiskeleken? Tips til anledninger den kan brukes, eller til hvordan den kan utføres? Del det under! Takk :)
 
 
 
 
 

 

Enda en side fra MG.no! Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger