Barnesanger.no - syng og vær glad!
 
Alle barnesanger listet alfabetisk Barnesanger etter kategori Rim & Regler Leker og sangleker Vitser & gåter Søk i barnesanger

Flasketuten peker på

  Flasketuten peker på - bursdagsleker og selskapsleker  
 
Flasketuten peker på er en god, gammel klassiker. Leken kan brukes til ulike formål. Når gjorde dere Flasketuten peker på sist?
 
 
 

Anledninger

Flasketuten peker på er utmerket å bruke til utvelgelse. Hvem skal f.eks stå først i gjemsel? Hvem skal ta oppvasken? Dekke bordet? Bestem det med Flasketuten peker på!

Flasketuten peker på er også fin å bruke i forbindelse med gaveutdeling i bursdag. Alle gjestene sitter i ring med gaven sin i fanget. Bursdagsbarnet begynner å snurre flasken. Bursdagsbarnet pakker så opp gaven fra den flasken peker på. Så er det giveren av den første gaven sin tur til å snurre, og nestemann som flasketuten peker på gir sin gave til bursdagsbarnet osv.

Har du tips til anledninger hvor Flasketuten peker på kan brukes? Del det med oss nederst på siden!
 

Utstyr

1 stk flaske (tom) som snurrer bra (f.eks brusflaske)
 

Hvordan?

Alle deltakerne setter seg i en ring på gulvet. Så snurres flasken i midten av denne ringen. Den som flasketuten peker på, er "utvalgt". Avtal på forhånd, før flaska snurres, hva den utvalgte skal gjøre. Neste gang flaska skal snurres, er det den som ble "utvalgt" forrige gang som snurrer.
 
 
 

Når kan Flasketuten peker på brukes? Tips om Flasketuten peker på...

Har du tips til andre anledninger hvor flasketuten peker på kan brukes? Eller har du andre tips om leken. Del det under - vær så snill :)
 
 
 
 
 

 

Enda en side fra MG.no! Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger