Barnesanger.no - syng og vær glad!
 
Alle barnesanger listet alfabetisk Barnesanger etter kategori Rim & Regler Leker og sangleker Vitser & gåter Søk i barnesanger

Fotballgolf

  Fotballgolf  
 
Fotballgolf er en kjempemorsom aktivitet som det er lett å organisere! Det ligner litt på frisbeegolf, men som navnet antyder, så brukes det fotball i steden for frisbee her.

Hele familien kan kose seg med fotballgolf i lag, og det er ikke mye utstyr som trengs. Les mer om fremgangsmåte under - og ha det gøy!
 
 
 

Hvem?

Fotballgolf passer for alle! Så lenge man kan sparke en fotball, så kan man være med på moroa!
 

Hvor?

Fotballgolf spilles best i åpent terreng. Underlaget bør være gress, men annet underlag kan også fungere. Parken, en eng med kort gress, en stor hage, en fotballbane, en åpen slette e.l. er perfekte plasser å spille. Men underlaget trenger heller ikke være helt slett. Spilling i terrenget gir noen ekstra, morsomme utfordringer.
 

Hvordan?

Fotballgolf spilles etter samme prinsipp som golf. Dere lager flere "baner", f.eks 3, 6 eller 9 stk. Hver "bane" består av av et "utsparkssted" og et "mål"/"hull". La det være alt fra 20 til 200 meter mellom utsparkssted til "målet"/ "hullet". Varier gjerne litt på lengden mellom de ulike banene dere lager. Underlaget mellom utsparkssted og "hullet" bør være slik at det går an å sparke ballen videre fra der den lander. Men om dere spiller med litt større barn, kan dere gjerne legge opp en bane slik at dere må sparke over vann eller andre hindringer. Dere kan også ha en regel om at dere har lov til å flytte ballen f.eks en meter før neste spark. Da blir dere ikke så avhengig av bra underlag.

Utsparksstedet markeres med stein, pinner, tau e.l., og "hullet"/"målet" på hver bane kan f.eks. være en liggende bøtte dere skal sparke ballen inn i, et minifotballmål som ballen skal sparkes inn i, en trestamme dere skal treffe, en trillebår dere skal vippe ballen opp i e.l. Her setter bare fantasien grenser! Bruk gjerne ulike ting som mål på de forskjellige banene dere lager.

Når alle har sparket ut ballen fra utsparksstedet, går alle til sin ball. Deretter fortsetter den som ligger nærmest fra "hullet"/"målet" å sparke. Den som ligger lengst fra, er til en hver tid den som skal sparke sin ball.

Den som bruker færrest spark i "målet"/"hullet", vinner hullet. Denne personen sparker ut først på neste bane. Den som har færrest spark etter at alle banene er spilt, vinner spillet. Skriv gjerne ned antall spark etter hver bane! Om dere har med små barn, så fokuser mer på kosen enn poengene...

KOS DERE - OG HA DET GØY!

 
 
 

Hvordan spiller DERE Fotballgolf?

Hvordan spiller dere hjemmelaget Fotballgolf? Fortell gjerne under, eller les hvordan andre gjør det!
 
 
 
 
 

 

Enda en side fra MG.no! Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger