Barnesanger.no - syng og vær glad!
 
Alle barnesanger listet alfabetisk Barnesanger etter kategori Rim & Regler Leker og sangleker Vitser & gåter Søk i barnesanger

Frisbeegolf

   
 
Frisbeegolf er i skuddet! Det finnes egne frisbeegolf-baner, og mange spillere har et arsenal av frisbeeer og utstyr som de spiller med. Men man kan ha det like gøy på en hjemmelaget bane, og med et minimum av utstyr. Finn frem barna, frisbee, sommerfølelsen, og noen tau eller rockeringer - her skal det spilles frisbeegolf!!!
 
 
 

Hvem?

Frisbeegolf passer for barn (og voksne!) som kan kaste frisbee. Dvs. barn fra ca 5 år og oppover. Ingen øvre aldersgrense!
 

Hvor?

Frisbeegolf spilles ute, helst på en litt stor, åpen plass. Mange tror at spillet må spilles på slett underlag, men om man spiller det i terrenget, så gir dette bare en ekstra dimensjon til spillet.
 

Hvordan?

Det ligger i navnet; frisbeegolf stammer fra golfsporten. Men isteden for å slå en golfball ned i et hull, skal man kaste en frisbee i "hullet". "Hullet" er en sirkel dere lager på bakken med f.eks tau (ca 1 meter i diameter). Dere kan også bruke rockeringer som legges på bakken.

Lag en frisbeegolfbane som består av så mange "baner" eller "hull" som dere får plass til, f.eks 3, 6 eller 9 hull. Hver "bane"/"hull" har et "utkast-sted" som markeres med pinner, tau, steiner e.l., og et "hull" som det er målet å få frisbee`n til å lande i. 20-100 meter er en fin avstand mellom utkast-sted og hullet. Varier lengden litt på de ulike banene/hullene. Det er ikke meningen at man skal kaste helt frem til hullet på første kast.

Deltakerne stiller seg klare ved utkast-stedet. Er dere mange, fordel dere i grupper på 4 personer som spiller sammen. Da kan de ulike gruppene spille på ulike baner/hull samtidig, slik at det ikke blir så mye venting. Ved første kast trekkes det om hvem i gruppen som begynner å kaste. Siden starter den som hadde færrest kast på siste hull/bane.

Kast i retning mot hullet. Når alle har kastet, går alle frem til hver sin frisbee. Stå der den landet, og kast videre mot "hullet". Den som ligger lengst unna hullet er alltid den som skal kaste sin plate først. Husk å telle kastene! Frisbeen regnes for å "gå i hullet" om den enten lander i sirkelen/"hullet" (selv om den så ruller ut), eller om den blir liggende i "hullet" (selv om den hadde føste nedslag en annen plass og så forflyttet seg inn i hullet). Når frisbee`n har "gått i hullet", plukkes den opp, slik at den ikke ligger i veien for de andre som skal kaste inn.

Vinneren av spillet er den som har færrest kast etter at dere har kastet dere gjennom alle banene/hullene (skriv gjerne ned poeng etter hvert hull/bane). Om dere spiller med små barn, så trenger dere ikke henge dere opp i poeng, men heller bare ha det gøy...

KOS DERE!

 
 
 

Hvordan spiller DERE Frisbeegolf?

Hvordan spiller dere hjemmelaget frisbeegolf? Fortell gjerne under, eller les hvordan andre gjør det!
 
 
 
 
 

 

Enda en side fra MG.no! Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger