Barnesanger.no - syng og vær glad!
 
Alle barnesanger listet alfabetisk Barnesanger etter kategori Rim & Regler Leker og sangleker Vitser & gåter Søk i barnesanger

Hermegåsa

  Hermegåsa - leker med regler  
 
Hermegåsa er en morsom barnelek som utfordrer både kreativiteten og fysikken til barna (og de voksne!?) som leker den.

Her får dere fremgangsmåten for leken Hermegåsa. Det finnes også en sang/sanglek med navnet Hermegåsa. Denne ligner litt på leken beskrevet under, men leken på denne siden er en litt friere og mer actionfylt versjon av leken. Se her for sangleken Hermegåsa (med tekst/ musikk).
 
 
 

Hvem?

Hermegåsa kan fint lekes av barn fra ca 3-4 år og oppover. Det finnes ingen øvre aldersgrense for leken. Deltakerne som leker bør være på omtrent samme fysiske nivå for fullt utbytte av leken (de aller minste barna og olemor får kanskje litt problemer om de leker med en gjeng 12-åringer.
 

Hvor?

I prinsippet kan leken Hermegåsa lekes omtrent overalt, men den fungerer best utendørs, og helst på en litt luftig plass.

Hermegåsa er også fin å leke mens dere er på tur. Dere trenger ikke engang å stoppe for å leke den - lek den mens dere går! :)
 

Hvordan?

En person velges til å være leder. Denne lederen står først, og bak han stiller resten av deltakerne seg opp i en rekke.

Nå skal alle deltakerne herme etter alt det lederen gjør, mens de løper i rekke etter han/henne. Så nå er det opp til lederen å gi de andre deltakerne noen skikkelige utfordringer, gjerne ved noen luftige hopp og sprett, klatre over hindringer, krype under noe e.l. Her er alt opp til kreativiteten til lederen.

Kos dere, gi full gass - og ha det gøy!

 
 
 

Hvordan leker DERE Hermegåsa?

Hvordan leker dere hjemmelaget Hermegåsa? Fortell gjerne under, eller les hvordan andre gjør det!
 
 
 
 
 

 

Enda en side fra MG.no! Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger