Barnesanger.no - syng og vær glad!
 
Alle barnesanger listet alfabetisk Barnesanger etter kategori Rim & Regler Leker og sangleker Vitser & gåter Søk i barnesanger

Hva er det jeg kjenner på-leken

  Hva er det jeg kjenner på - selskapslek  
 
Hva er det jeg kjenner på-leken er en morsom lek som er lett å organisere. I tillegg til å være morsom og underholdende, er den også med på å fremme barnas sanser. Dette er en lek hele familien kan være med på - så hva venter dere på?
 
 
 

Hvem?

Her kan alle være med - nesten. Passer for alle fra ca 3-4 års alder og opp til 100 (ok, oldemor på 101 kan også få være med...)
 

Utstyr

Blindefold. Bruk gjerne et lystett skjerf til å binde foran øynene. I tillegg trengs diverse gjenstander, men her tar man det man naturlig har rundt seg.
 

Anledninger:

Perfekt i barnebursdager, men også fin å leke i familiesammenkomster, når venner er på besøk, når familien er samlet på ferietur eller en søndags formiddag m.m.
 

Hvordan?

Én og én deltaker skal i ilden i denne leken, mens én person velges til å stå for organiseringen av leken (finne gjenstander som skal "brukes" av deltakerne).

Den deltakeren som skal gjøre leken, tar på seg blindefolden (skjerfet e.l.) så han/hun ikke ser noen ting. Så legger den som organiserer leken en gjenstand på et bord foran deltakeren (evt gir gjenstanden i hendene til deltakeren). Nå skal deltakeren forsøke å gjette hvilken gjenstand dette er, kun ved å beføle den. Han/hun kan kjenne på gjenstanden i 30 sekunder, så må han/hun tippe hva det er (man får kun tippe én gang pr runde). Om man tipper riktig får man ett poeng.

Så er det neste deltaker sin tur. Når alle har prøvd, er det førstemann som får prøve igjen. La alle deltakerne få prøve f.eks 3 eller 5 ganger. Den som har flest poeng da, er vinneren.

Tips: den som organiserer leken, bør velge ut gjenstander før leken settes i gang, og gjemme disse "på bakrommet". Om det plukkes gjenstander fra miljøet rundt der leken foregår fortløpende, er det stor sjans for at deltakerne med en gang skjønner hva gjenstanden er. Alle gjenstandene bør heller ikke plukkes fra samme miljø (f.eks bør man ikke bare ha kjøkkenredskaper). Da skjønner deltakerne fort tegningen.

Variasjon: om det er vanskelig for deltakerne å gjette hvilke gjenstander det er (f.eks om det brukes veldig vanskelige gjenstander), kan dere spille en variant der deltakerne får stille f.eks 3 ja/nei-spørsmål om gjenstandene før de skal gjette. F. eks: "brukes gjenstanden til matlaging".

 
 
 

Hvordan leker DERE Hva er det jeg kjenner på-leken?

Hvordan leker dere Hva er det jeg kjenner på-leken? Kaller dere leken kanskje et annet navn? Og har du tips til anledninger hvor leken passer ekstra godt? Tips til gjenstander som funker bra å bruke i leken? Fortell oss under...
 
 
 
 
 

 

Enda en side fra MG.no! Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger