Barnesanger.no - syng og vær glad!
 
Alle barnesanger listet alfabetisk Barnesanger etter kategori Rim & Regler Leker og sangleker Vitser & gåter Søk i barnesanger

Katt og mus

  Katt og mus - leker med regler  
 
Katt og mus er en morsom barnelek som ikke krever noe spesielt utstyr, og som er lett å sette igang. Mange foreldre husker kanskje denne leken med glede fra sin egen barndom. Nå er dataspill og skjermer i ferd med å sende denne leken i glemmeboka. Sørg for at nye generasjoner barn får oppleve dene leken ved å lære den til dine barn (eller barnebarn). Kos dere!
 
 
 

Hvem?

Både barn og voksne kan være med å leke Katt og mus. Men leken fungerer best om deltakerne er på ca samme alder. Den kan også lekes med barn (og voksne) i ulik alder, men da bør man tilpasse nivået etter de minste.

Leken fungerer best om man er minimum 6-7 personer som leker, helst flere.
 

Hvor?

Katt og mus leker man best utendørs, på en åpen plass (f.eks en slette, en lekeplass, i parken, på en stor plen e.l.)
 

Hvordan?

Én person velges til å være katt, og én person velges til å være mus.

Alle deltakerne unntatt katten og musen danner en ring, og holder hverandre i hendene. Inne i midten av ringen, stiller musen seg opp, mens katten står utenfor ringen.

Nå går leken ut på at katten skal prøve å komme seg inn i ringen for å ta musen. Deltakerne som står i ringen, skal hindre at katten klarer å komme seg inn til musen. Derfor må katten "jakte" rundt ringen, og prøve å finne smutthull å komme seg inn gjennom.

Dere bør ha klare regler om at katten ikke kan "bruke vekten sin" for å "trenge" gjennom ringen. Dette kan lett gi neseblod og andre kjedelige skader. Katten må heller bruke smidighet fremfor makt for å komme gjennom. Forklar barna dette.

Lykke til, vær forsiktige - og kos dere!

 
 
 

Hvordan leker DERE Katt og mus?

Hvordan leker dere hjemmelaget Katt og mus? Fortell gjerne under, eller les hvordan andre gjør det!
 
 
 
 
 

 

Enda en side fra MG.no! Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger