Barnesanger.no - syng og vær glad!
 
Alle barnesanger listet alfabetisk Barnesanger etter kategori Rim & Regler Leker og sangleker Vitser & gåter Søk i barnesanger

Kongen befaler

  Kongen befaler - leker med regler  
 
Kongen befaler er en morsom lek som utfordrer både kreativitet og fysikk. Kongen befaler er en lav-terskel-aktivitet som kan lekes nesten hvor som helst og når som helst. Barna setter også pris på om voksne deltar i lag med dem, så hva venter du på? :)
 
 
 

Hvem?

Kongen befaler kan lekes av barn som skjønner reglene og kan adlyde kommandoer, dvs. barn fra ca 4 års alder. Ingen øvre aldersgrense!
 

Hvor?

Kongen befaler kan lekes stort sett overalt, men den passer aller best utendørs, og helst på en litt romslig plass (gresslette, hage, lekeplass, skogholt e.l.)
 

Hvordan?

Det velges en person som er "Konge" (Kall det gjerne "Dronning" om det er ei jente).

Kongen/Dronningen skal nå finne på hva de øvrige deltakerne skal gjøre, og befale disse til å gjøre dette. For eksempel kan han/hun si "Kongen (Dronningen) befaler å hinke på én fot mens man holder en hånd på ryggen". Alt Kongen/Dronningen befaler må starte med "Kongen/Dronningen befaler..."

Om en deltaker ikke følger kongens befalinger, eller ikke klarer å utføre det kongen befaler, er han/hun ute. Leken fortsetter til det kun er én person igjen - og han/hun blir så den nye kongen/dronningen.

Lykke til - og ha det gøy!

 
 
 

Hvordan leker DERE Kongen befaler?

Hvordan leker dere hjemmelaget Kongen befaler? Fortell gjerne under, eller les hvordan andre gjør det!
 
 
 
 
 

 

Enda en side fra MG.no! Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger