Barnesanger.no - syng og vær glad!
 
Alle barnesanger listet alfabetisk Barnesanger etter kategori Rim & Regler Leker og sangleker Vitser & gåter Søk i barnesanger

Lappeleken

  Lappeleken - leker og selskapsleker med regler  
 
Lappeleken er en morsom lek for både store og små. Leken er flott å gjøre hele familien samlet. Da kan vi garantere at latteren sitter løst...
 
 
 

Hvem?

Lappeleken er perfekt for alle aldere - nesten. De aller minste skjønner ikke så mye av leken, så de får være med som tilskuere. Men fra 4-5 års alder og oppover, er dette en sikker vinner! Oldemor har like mye glede av leken som barna, så få med alle!
 

Anledninger:

Lappeleken passer perfekt når familien er samlet. Det være seg i høytider, på ferietur/hyttetur, en lørdagskveld, en regntung søndag e.l. I tillegg er leken populær i barnebursdager fra 6-7 års alder. I tenåringsbursdager er det den perfekte bursdagslek!
 

Hvordan?

Deltakerne setter seg "sånn cirka" i ring. Leken blir enda morsommere om man sitter komfortabelt og uformelt, så sitt gjerne i en sittegruppe rundt et stuebord/kjøkkenbord e.l.

Alle deltakerne får så utlevert hver sin lapp med en liten teip-bit på (bruk evt selvklebende lapper). På denne lappen skal alle deltakerne skrive navnet på en person (en person man antar at alle som er med på leken kjenner til). Skjul navnet slik at ingen andre deltakere ser det. Så legger alle deltakerne lappene på bordet med navnet de har skrevet ned. Bland lappene. Så trekker alle deltakerne en vilkårlig lapp som de klistrer i sin egen panne UTEN å se hva det står på den.

Nå sitter alle med en lapp med et navn på i panna. Ingen vet hvilket navn de har i sin egen panne, men ser hvilke navn de andre har p åsine lapper. Trolig sitter lattern løst nå...

Så starter leken: Poenget er nå at man skal finne ut hvilket navn man har i sin egen panne kun ved å stille ja/nei-spørsmål. Den som starter får stille ett ja/nei- spørsmål om "personen i panna". F.eks "Er jeg kjendis?" Etterpå går turen til nestemann i ringen som får stille et spørsmål om "sin person", f.eks "Kjenner jeg personen?" Slik fortsetter det rundt og rundt. Om man etter hvert tror man vet hvem det kan være man "har i panna", kan man velge å bruke turen sin til tippe hvem det er ved å spørre f.eks "Er jeg Mette-Marit?" Om man gjetter på person, kan man ikke stille andre spørsmål denne runden.

Den første som klarer å tippe hvilket navn han/hun har i panna - er vinneren!

Tips:

Om man vil ha leken litt mer personlig tilpasset, kan én person skrive navnelapper til alle deltakerne (unntatt seg selv). Slik kan han/hun gi de ulike deltakerne personer som "passer" til hver enkelt. Da blir leken enda morsommere. En annen person må så skrive en lapp til den som skrev for resten.

Man kan også spille Lappeleken med andre utfordringer enn personnavn. F.eks "ting", "byer", "dyr" e.l. Har du andre forsalg? Del det nederst på siden!

 
 
 

Hvordan leker DERE Lappeleken?

Lappeleken er en slager. Men den lekes på mange ulike måter. Hvordan gjør dere det? Og har du tips til anledninger hvor leken passer ekstra godt? Morsomme minner knyttet til leken? Eller noe annet du vil dele om den? Fortell oss under...
 
 
 
 
 

 

Enda en side fra MG.no! Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger