Barnesanger.no - syng og vær glad!
 
Alle barnesanger listet alfabetisk Barnesanger etter kategori Rim & Regler Leker og sangleker Vitser & gåter Søk i barnesanger

Memory-leken (husk hva)

  Memory / husk hva - leker og spill  
 

Memory-leken (eller Husk hva!) er en morsom lek som kan lekes med det utstyret man har tilgjengelig for hånden. Dagens barn er vant til memory-leker og spill på iPad og skjermer, men det er jo så mye morsommere og mer sosialt når leken skjer i "virkeligheten" :) Kos dere med denne enkle leken - sammen...

 
 
 

Anledninger

Memory-leken kan spilles nesten hvor og når som helst. Den kan fint lekes med utstyr og gjenstander man finner inne, eller den kan lekes med ting man finner i naturen mens man er på tur. Perfekt som en aktivitet mens man raster på tur!
 

Utstyr

"Man tager hva man haver"... Et utvalg gjenstander (kan i praksis være hva som helst, men helst ikke større enn at de kan gjemmes under et teppe e.l.) Bruk kjøkkenutstyr, leker, bøker eller hva som helst. I tillegg er nettopp et teppe e.l. greit å ha (men ikke nødvendig) :)
 

Hvordan?

Dere velger en person som organiserer leken. Resten er deltakere.

Alle deltakerne går en plass der de ikke kan se hva den som organiserer leken ordner. Så tar dem som organiserer leken og legger 10-15 gjenstander utover bakken, nokså samlet (evt på et bord). Gjenstandene kan være hva som helst.

Når gjenstandene er lagt ut, roper den som organiserer på deltakerne. Deltakerne stiller seg i ring rundt gjenstandene. Så får de se på gjenstandene i et halvt minutt, og skal prøve å memorisere dem. Etter 30 sekunder, må de snu seg bort. Nå tar den som organiserer leken bort én gjenstand, og gjemmer den under et teppe. Igjen kan deltakerne snu seg rundt, og denne gangen skal de si hvilken gjenstand som mangler. Den som svarer riktig først, får ett poeng.

Så snur de seg bort igjen, mens enda en gjenstand tas bort. Nok en gang skal de gjette hvilken gjenstand som mangler, og nok en gang får den som svarer riktig først ett poeng.

Fortsett å spille til det er tomt for tjenstander. Den som har flest poeng da, det er vinneren! Denne personen organiserer neste runde av leken om dere orker en gang til!

 
 
 

Tips om Memory-leken (husk hva)

Har dere kanskje en egen vri på Memory-leken (husk hva)-leken? Tips til anledninger hvor leken passer ekstra godt? Del det gjerne under!
 
 
 
 
 

 

Enda en side fra MG.no! Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger