Barnesanger.no - syng og vær glad!
 
Alle barnesanger listet alfabetisk Barnesanger etter kategori Rim & Regler Leker og sangleker Vitser & gåter Søk i barnesanger
  Selskapsleker - leker og aktiviteter til barnebursdager og andre anledninger  

Selskapsleker

I barnebursdager, familiesammenkomster, på fester og i tilstelninger for barn, er det ofte maten som står i fokus. Men sannheten er at det barna oftest liker aller best med disse "happeningene", er aktiviteter og leker!

Under gir vi forslag til leker, spill og aktiviteter som egner seg godt å bruke som selskapsleker. Og husk; selv om disse aktivitetene ofte kalles "selskapsleker", så der de fine å bruke i såvel barnebursdager som når barna har venner på uformelt besøk.
Alle lekene eger seg fint å leke innedørs (eller gjerne også utendørs om været er på deres side).

 
 
 
 
 
   
 
Blindebukk God, gammel klassiker av en selskapslek som fortsatt er populær hos barna. Stimulerer sansene i tillegg til å være morsom.
   
Blyant i flaske Dette er en nærmest hysterisk morsom selskapslek! Å prøve å treffe nedi en flaske med en blyant hengende fra rumpa vil garantert få frem latteren hos alle som er tilstede :)
   
Døde elefanter Ikke la deg lure av det skremmende navnet - dette er drømmeleken for alle foreldre. Denne leken kan nemlig roe ned den villeste bursdagsfest eller vennegjeng :)
   
Fiskeleken / Fiskedam Et "must" i barnebursdager, men kan også brukes i andre anledninger. Se beskrivelsen av leken for gode tips.
 
Flasketuten peker på En gammel klassiker som lever i sitt beste velgående. Se eller gi tips om bruksområder her!
   
Hva er det jeg kjenner på? Morsom lek som mange barn kanskje ikke har prøvd før. Denne setter de pris på!
   
Lappeleken Veldig morsom lek i barnebursdager for litt større barn, tenåringsbursdager eller i en uformell familie-/vennesammenkomst. Her blir det mye latter :)
   
Memory Glem "memory" på nettbrettet - spill det i virkeligheten i steden. Barna vil digge det!
   
Spise eple i vann Her kan vi nærmest garantere MYE latter og littegrann søl :) En slager i bursdager og i festlige anledninger!
   
Stolleken Kanskje barnebursdag-lek nr 1? Denne klassikeren får frem konkurranseinstinktet, og bringer stemningen på topp.
   
Tampen brenner Morsom versjon av gjemsel som er fin å bruke i ulike anledninger. Se tips om bruk av Tampen brenner her.
   
 
   
   
 
   

 

Enda en side fra MG.no! Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger