Barnesanger.no - syng og vær glad!
 
Alle barnesanger listet alfabetisk Barnesanger etter kategori Rim & Regler Leker og sangleker Vitser & gåter Søk i barnesanger

Siste par ut

  Siste par ut - leker med regler  
 
Siste par ut har vært lekt i generasjoner. Og vi har troa på at denne leken fortsatt kan engasjere barna like mye som dataspill og skjermer, hvis de bare blir introdusert for den, og kommer seg igang. Lek den også gjerne i lag med barna. Det er gøy - og det er god trening :)
 
 
 

Hvem?

Siste par ut kan lekes av barn fra ca 4-5 års alder og oppover. Voksne kan gjerne delta, men la kanskje oldemor få en kaffi og en vaffel isteden...
 

Hvor?

Siste par ut lekes ute, helst på et litt stor, åpen plass. Den kan lekes på alle underlag, men gress, skogbunn eller annet mykt underlag er å foretrekke om noe skulle gå over ende (det kan ta litt av når konkurranseinstinktet kommer frem...)
 

Hvordan?

En person velges til å "stå". De øvrige deltakerne danner par (to og to). Parene stiller seg på rekke (to og to ved siden av hverandre), mens foran i rekken av par, står den som "står". Han/hun skal stå med ryggen mot de som står bak.

Den som "står" roper "Siste par ut". Da løper de to deltakerne som danner det siste paret i rekka fremover på hver sin side av rekka. Poenget er at de nå skal "finne tilbake til hverandre" foran den som står, uten at den som som "står" får til å "ta" noen av dem. Når den første personen fra paret har passert den som "står", skal han nemlig prøve å få tak i dem (eller en av dem).

Om den som "står" får tak i en av dem (eller begge), skal den som ble tatt først "stå" neste gang. Den som ble tatt sist og den som stod danner da et nytt par forerst i rekka. Om de ikke ble tatt, går det opprinnelige paret tilbake og stiller seg forerst i rekka. I så tilfelle "står" den samme peronen som sist igjen.

 
 
 

Hvordan leker DERE Siste par ut?

Hvordan leker dere hjemmelaget Siste par ut? Fortell gjerne under, eller les hvordan andre gjør det!
 
 
 
 
 

 

Enda en side fra MG.no! Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger