Barnesanger.no - syng og vær glad!
 
Alle barnesanger listet alfabetisk Barnesanger etter kategori Rim & Regler Leker og sangleker Vitser & gåter Søk i barnesanger

Spise eple i vann

  Spise eple i vann - selskapslek  
 
Dette er en utrolig morsom - men litt sølete - selskapslek! Vi kan garantere at en konkurranse om å spise epler fra boller med vann vil få stemningen i taket (og tørkefilla frem fra skapet) :)

Lykke til - og ha det gøy!
 
 
 

Anledninger:

Perfekt lek i barnebursdager (særlig om det er varmt i været og den kan utføres på terrassen eller ute i hagen). Leken er også en slager på voksenfester, og kan fint også brukes for å livne opp f.eks familiesammenkomster. Hvem vil ikke se onkel Kåre i heftig konkurranse mot tante Gerda med hodet halvveis under vann og et eple i munnviken? :)
 

Hvor?

Leken kan lekes over alt, men det er en fordel om man leker den ute - for her kan det bli en del søl!
 

Utstyr

Et eple pr deltaker, og noen store boller/fat/skåler med vann. Bollene bør romme 2-3 liter vann for å få skikkelig effekt i leken. Godt fylte bøtter kan også brukes, men da blir leken ekstra våt... Om dere har f.eks 4 boller/fat, konkurrerer fire og fire mot hverandre. Om dere har 2 boller/fat, konkurrerere to og to. Enkelt og greit.
 

Hvordan?

Fyll vann i bollene/fatene/skålene, og legg ett eple i hver bolle.

Én deltaker stiller seg opp foran hver bolle. Og når startsignalet går, er det om å gjøre å spise eplet som ligger og flyter nedi bollen uten å være nær det med hendene (hendene holdes på ryggen!)

Det kan bli en langvarig affære om hele eplet skal spises opp, så dere kan f.eks si førstemann til å spise f.eks 5 gode biter av det.

Husk at det aller viktigste er ikke å vinne, men å ha det gøy mens dere leker! Og gøy kommer det til å bli både for deltakerne og tilskuerne i denne leken :)

Variasjon:

Denne leken kan også lekes som "Spise eple i snor". Da henger dere epler i en snor (hyssing) fra taket, og hver deltaker prøver å spise sitt eple med hendene på ryggen, mens det henger og dinger. Litt mindre søl, men sølet er jo også en del av moroa... Eller? :)

 
 
 

Hvordan leker DERE Spise eple i vann?

Hvordan leker dere Spise eple i vann? Fortell gjerne under, eller les hvordan andre gjør det!
 
 
 
 
 

 

Enda en side fra MG.no! Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger