Barnesanger.no - syng og vær glad!
 
Alle barnesanger listet alfabetisk Barnesanger etter kategori Rim & Regler Leker og sangleker Vitser & gåter Søk i barnesanger

Stiv heks

  Stiv heks - leker og spill  
Stiv heks er en morsom lav-terskel barnelek som kan lekes nesten når og hvor som helst. Den gir en solid porsjon fysisk aktivitet, og kan derfor også utgjøre en god (og morsom) treningsøkt for voksne også. Så bli med å lek... :)
 
 
 

Hvem?

"Stiv heks" passer for barn fra ca 4-5 år og oppover. Voksne kan gjerne også være med på leken!
 

Hvor?

Stiv heks bør lekes utendørs. Utover det er det ikke så mange krav til hvor dere kan leke, men det bør være en relativt åpen og flat plass.
 

Hvordan?

Én person velges til å være heks (ikke ta det personlig!)

"Heksa" skal "ta" (berøre) de andre deltakerne (slik som i "Sisten"). Når en deltaker blir tatt, må denne stå helt stiv med beina fra hverandre. Den samme personen fortsetter som heks, og prøver videre å ta flere. Om en deltaker som ikke er "tatt" klarer å krype mellom beina til en deltaker som er tatt, blir denne deltakeren igjen fri, og kan fortsette å løpe rundt. Når alle deltakerne er "tatt" og har blitt "stive", er leken ferdig. Da er det den første peronen som ble "tatt" sin tur til å være "heks".

Variasjoner:

For å gjøre det litt enklere for den som er heks, kan dere bruke en regel om at man må krype i en bestemt retning gjennom beina for å befri noen, f.eks. bakfra.

Om dere er mange som leker, kan det også være et alternativ å ha to hekser. I så fall er det de to første som blir tatt som blir hekser når leken er slutt.
 
 
 

Hvordan leker DERE Stiv heks?

Mange leker lekes ulikt på forskjellige plasser i landet. Hvordan leker dere Stiv heks? Fortell det under! Gi oss gjerne også tips om anledninger/steder denne leken passer ekstra godt, eller del gode minner knyttet til leken. Takk!
 
 
 
 
 

 

Enda en side fra MG.no! Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger