Barnesanger.no - syng og vær glad!
 
Alle barnesanger listet alfabetisk Barnesanger etter kategori Rim & Regler Leker og sangleker Vitser & gåter Søk i barnesanger

Stolleken

  Stolleken - leker med regler  
 

Stolleken er en klassiker! Dette er en lek som alltid slår an, både hos store og små. Men hvordan var nå reglene igjen. Under gir vi deg fremgangsmåte og regler for stolleken - så her er det bare å sette seg... :)

 
 
 

Anledninger

Stolleken er en ypperlig lek i barnebursdager. Men den kan også brukes i andre enledninger, f.eks i barnehagen, i skoleklasser e.l. Eller hvorfor ikke sprite opp søndagsbesøket på en regntung søndag med denne morsomme leken?

Stolleken fungerer også bra på voksenfest! Bursdager, bryllup, firmafester e.l.
 

Utstyr

Det trengs stoler, 1 stk mindre enn antall aktive deltakere i leken. I tillegg er det fordel med en musikkavspiller som enkelt kan stoppes/startes (har man ikke en musikkavspiller for hånden, må man synge...)
 

Hvordan?

Det settes ut én stol mindre enn antall aktive deltakere i leken. Sett stolene på en rekke med to og to med ryggen mot hverandre. På hver ende settes også en stol med setet pekende utover.

En person velges til å styre musikken. De aktive deltakerne stiller seg i en ring rundt stolene. Når den som styrer musikken starter å spille, begynner alle deltakerne å gå i en ring rundt stolene (ingen sniking). Slik går de rundt og rundt helt til DJ`en skrur av musikken. Da er det om å gjøre å finne seg en stol å sette seg ned på. Siden det er én stol mindre enn antall deltakere, er det én person som ikke får noen stol. Denne personen er ute.

Fjern nå én stol (begynn med å fjerne stolene på endene) og start prosessen på nytt.

Hold på til det kun er én stol og to deltakere igjen. Den av disse som får rumpa nedpå stolsetet først er den store vinneren av leken!!!

Potensielle konflikter:

Om to personer begge hevder å ha fått en stol, så regnes den som har baken "nederst" på stolen som stolens eier. Ofte vi én av personene sitte litt halveis oppå den andres lår - dette tyder p åat man kom sist. Hvis begge har rumpa godt nedpå, er det som oftest den som har størst del av rumpa i berøring med stolsetet som kom først. I tvilstilfeller er det den som styrer musikken som er dommer. Om man regner det som "dødt løp", så kjører omgangen en gang til.

Ha det gøy!!!

 
 
 

Tips om Stolleken

Hvordan leker dere stolleken? Tips om anledninger hvor den passer godt? Morsomme minner knyttet til den? Fortell oss!!!
 
 
 
 
 

 

Enda en side fra MG.no! Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger