Barnesanger.no - syng og vær glad!
 
Alle barnesanger listet alfabetisk Barnesanger etter kategori Rim & Regler Leker og sangleker Vitser & gåter Søk i barnesanger

Tampen brenner

  Tampen brenner - lek med regler  
 
Tampen brenner er en morsom lav-terskel barnelek. Tradisjonelt har denne leken kanskje vært lekt aller mest inne. Men har dere testet den utendørs, f.eks ute i skogen mens dere er på tur? Her er den enda morsommere, for det er enda flere gøye gjemmeplasser...

Tips! Tamapen brenner er perfekt å bruke når barna skal lete etter påskeegg! Men den er utmerket å bruke resten av året også. Kanskje la ungene jobbe litt for lørdagsgodteriet neste uke? :)
 
 
 

Hvem?

Tampen brenner kan hele familien være med på (inklusive oldemor!) De aller minste barna (under 3 år) fostår kanskje ikke så mye av leken, men la de gjerne være med "på slep"...
 

Hvor?

Tampen brenner kan lekes ute og inne, nesten hvor som helst. Men test den ute i skogen - der er det ekstra morsomt å leke!
 

Hvordan?

En person velges til å være "Gjemmeren". Mens de andre deltakerne ser bort (går f.eks bak en vegg, en stor stein e.l.), så gjemmer den som har blitt valgt en gjenstand dere har blitt enige om på forhånd (f.eks en plastkopp, en sokk eller hva som helst annet). Det er så viktig at "Gjemmeren" husker hvor gjenstanden er gjemt :)

Gjemmeren roper "klart!", og de andre deltakerne svarer med "fugl, fisk eller midt i mellom?" Gjemmeren skal svare på dette ut i fra høyden han/hun har gjemt gjenstanden i. Er den gjemt nede langs bakken, så er det fisk. Er den gjemt høyt oppe, så er det fugl. Er den gjemt et sted i mellom, så er det "midt i mellom".

Deltakerne begynner nå å lete etter gjenstanden. "Gjemmeren" skal lose dem mot gjemmestedet ved å si "varmere" eller "kaldere". Når de går i retning av gjemmestedet, skal han/hun si "varmere!", og når de beveger seg bort fra gjenstanden, skal han/hun bruke "kaldere!" Når de nærmere seg, så roper han /hun gjerne ut "varmt!". "Kjempevarmt" eller "dere brenner dere nesten" kan brukes når deltakerne virkelig nærmer seg gjemmestedet.

Føstemann som finner gjenstanden, får gjemme den neste gang!
 
 
 

Hvordan leker DERE Tampen brenner?

Hvordan leker dere hjemmelaget Tampen brenner? Fortell gjerne under, eller les hvordan andre gjør det!
 
 
 
 
 

 

Enda en side fra MG.no! Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger