Barnesanger.no - syng og vær glad!
 
Alle barnesanger listet alfabetisk Barnesanger etter kategori Rim & Regler Leker og sangleker Vitser & gåter Søk i barnesanger

Trillebår

  Trillebår - leker  
 
"Å kjøre trillebår" er tungt, men gøy. Og om man organiserer det som en konkurranse mellom flere lag, da blir det i alle fall moro. Og her er det ikke bare barna som kan være med, også de voksne kan børste støvet av gamle trillebår-ferdigheter her. Glem treningsstudioet i dag, her får du knalltrening for armene mens du leker og har kvalitetstid med barna...
 
 
 

Hvem?

"Alle" kan kjøre trillebår, men det kan bli litt tungt å være selve trillebåren for de aller minste barna, og de aller eldste voksne (la oldemor få fri!) :)
 

Hvor?

Denne leken kan lekes over alt, men den aller beste plassen er ute på gressunderlag. Menneskelige trillebårer har nemlig en tendens til å ramle litt sammen av og til, og da er det en fordel om underlaget er mykt :)
 

Hvordan?

Du husker kanskje trillebåren fra gymtimene i barndommen? Husker med skrekk, sier du? Det skal vi få endret på...

En person (den som er så heldig å få være trillebåren) har henda strekt ut foran seg, og planter disse i bakken, mens han/hun holder beina strekt ut bak seg. En annen person holder i beina (rundt anklene), og går med personen foran som en trillebår. Da er det viktig at personen foran henger med og "går" med henda. Begynn med litt øvelseskjøring, før dere går over til trillebårløp.

TRILLEBÅRLØP

Del inn i lag bestående av to personer. Lag en startstrek, og marker et punkt 10-20 meter lenger frem (med en jakke, en stein, en ball e.l.) På klar-fedig-GÅ starter dere racet mot punktet der fremme. Rund rundt punktet, og tilbake til startstreken. Når dere kommer dit, bytter dere om, slik at den som var trillebår først nå holder, og den som holdt blir trillebår. Så er det gjennom løypa enda en gang. Det laget som nå kommer føst tilbake til start vinner!

For å gjøre leken ekstra utfordrende (og gøy) kan dere lage hindre underveis (slalom, vippeplanke dere må over, bratt helning dere må opp e.l.)

Lykke til - og husk at det viktigste er ikke å vinne, men å ha det gøy!

 
 
 

Hvordan leker DERE Trillebår?

Hvordan leker dere hjemmelaget Trillebår? Fortell gjerne under, eller les hvordan andre gjør det!
 
 
 
 
 

 

Enda en side fra MG.no! Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger