Barnesanger.no - tekst til barnesangen du leter etter
 
  Lydbok - hør lydbøker helt gratis!

Lydbøker gir en helt annen stemning enn det TV`en gjør. I tillegg stimuleres barnas fantasi ved at de danner egne bilder.

Tips: Gjør lyttingen til en "hvilestund"? Finn frem et teppe/en gymmatte e.l. La barnet/barna ligge på gulvet og høre på lydbok mens middagen lages. Nyt den deilige stemningen!


 
Del på FB og la vennene dine glede barna sine med gratis lydbøker!  
Hør lydbok gratis

Enkelte av lydbøkene spilles for tiden bare som 1 minutts klipp. Vi beklager dette :(

Under kan du høre en rekke av de mest populære lydbokene for barn helt gratis! Og du kan ha god samvittighet - de er gjengitt med tillatelse fra plateselskapene og Tono, og rettighetshaverne får betalt for avspillingene. Tjenesten fungerer på PC/Mac med oppdatert Flash Player. Vi legger ut nye lydbøker forløpende - så kom snart tilbake!

 
 
 
Hør lydbøker for barn gratisAnbefalte lydbøker
Her presenterer vi en topp-3-liste med de lydbøkene som er populære blant våre brukere akkurat nå. Listen oppdateres jevnlig. Vi anbefaler også at du tar en titt nedover siden på alle våre lydbøker, for her er det mange godbiter! Kos dere!
Kaptein Sabeltann - Blindpassasjerene og gatemusikantene (Terje Formoe)
Blindpassasjerene og gatemusikantene er den ferskeste Kaptein Sabeltann-historien. Denne lydboken er basert på TV-serien som gikk på NRK nylig, og alle Sabeltann-fans der ute (vi vet det er maaange av dere) vil elske denne. Historien fortelles av Terje Formoe selv.
Pelle Politibil går i vannet
Gode, gamle Pelle Politibil er atter blitt en helt for de små.
Lydboken "Pelle Politibil går i vannet" baserer seg på kinosuksessen med samme navn. En lydbok som er både spennende og morsom.
Snehvit og de syv dvergene
Snehvit er en ung, vakker pike. Når hennes onde stemor, dronningen, innser at Snehvit er vakrere enn seg selv, beordrer hun at en jeger skal ta livet av Snehvit. Dermed begynner spenningen. Kort lydbok på kun 10 minutter som passer godt om man har litt tid ledig.
 
   
Hør lydbøker for barn gratisLydbøker kjent fra barne-TV o.l.  
 
Byggmester Bob:
Pusen stjeler showet/ Bobs eggeløp 15 min Lydbok om populære Byggmester Bob og vennene hans. Her får dere to korte historier (Pusen sjeler showet og Bobs eggeløp) på rappen. Kos dere!
Jakten på Tralte 10 min Enda en lydbok om populære Byggmester Bob og vennene hans. Denne gang må Bob og vennene finne Tralte. Kan det fikses? Klart det kan!
     
Den lille redningsskøyta Elias:
På eventyr med Elias 2 t 10 min Den første historien om Elias i Lunvik. Den lille redningsskjøyta er ny i Lunvik, og det er spennende og litt skummelt å bli kjent med alle som holder til der.
På nye eventyr med Elias 1 t 50 min Historie nummer to fra redningsskøyta Elias i Lunvik. Elias har funnet seg godt til rette i den koselige kystbyen, men spennende ting fortsetter å skje.
Måke får sjokk 15 min Bli med en tur til Lunvik. Elias-historien Måke får sjokk har bare en spilletid på ca 15 minutter, så denne rekker dere kanskje før middag?
Båtracet 9 min Kort (ca 9 minutter) historie om den populære redningsskjøya Elias. Det er en stor dag i Lunvik, for i dag skal alle båtene delta i et båtrace. Hold deg fast - dette blir gøy!
     
Kaptein Sabeltann:
Blindpassasjerene og gatemusikantene 51 min Denne lydboken baserer seg på den ferske TV-suksessen fra NRK Super om Kaptein Sabeltann, som samlet bortimot det som kunne krype og gå av norske barn foran TV-skjermen hver søndagskveld en periode.
Kaptein Sabeltann og Grusomme Gabriells skatt 1 t 50 min Pinky jobber som dekksgutt på Kaptein Sabeltann sin skute, Den Sorte Dame. Han drømmer om å bli verdens yngste sjørøver. På veien opplever han mye spennende og treffer også den søte Sunniva...
Kaptein Sabeltann og den forheksede øya 2 t 04 min Greven av Gral vil prøve å lokke Kaptein Sabeltann fra sjørøverlandsbyen Abra på øya Det usynlige land til Den foreheksede øya, hvor han vil fange han...
     
Mummitrollet:
Mummitrollet og det usynlige barnet 17 min Ninni bor hos en tante som ikke er snill med henne. Hun har blitt skremt så mange ganger at hun var blitt usynlig. Klarer mummitrollene å gjøre henne synlig igjen?
     
My Little Pony:
Et ponnieventyr 8 min My Little Pony, og ponnier generelt, står høyt i kurs hos små jenter. Derfor vil det garantert ikke slå feil om du setter på dette ponnieventyret til ei lita prinsesse.
Pinkie Pies Mareritt 10 min Enda en lydbok fra de skjønne ponniene i My Little Pony. Litt skummelt, men mest gøy...
     
Pelle Politibil:
Pelle Politibil går i vannet 41 min Lydbok om superpopulære Pelle Politibil. Denne lydboken baserer seg på kinosuksessen Pelle Politibil går i vannet. En lydbok som er både spennende og morsom.
Pelle Politibil - Pelle og tyven 7 min I denne historien om populære Pelle Politibil, blir vi med når Pelle Politibil og onkel Rikhard prøver å fange en tyv. Spennende, men gøy!
     
Hør lydbøker for barn gratisKlassikere (disse bør høres!)
     
Thorbjørn Egner:
 
Karius og Baktus 15 min En spennende og fengende historie om tanntrollene Karius og Baktus som lever i munnen til Jens. Tannpussen går som en drøm etter at barna har hørt denne :)
Da Per var ku 12 min Da Per var ku er en morsom historie fra Thorbjørn Egner om Per som har vært på sommerferie på landet. Den siste natten drømmer han at han er en ku - og da skjer det mye rart!
Ole Jakop på bytur 13 min Anden Ole Jakop lever på landet, som de fleste ender. Men han har hørt at alt er bedre i byen, og bestemmer seg for å sjekke dette.
     
Anne-Cath. Vestly:
 
Knerten:
Knerten og Lillebror 4 t 02 min Knerten-lydbok nr 1. En dag finner Lillebror en merkelig pinne. En pinne som ligner litt på et menneske. Lillebror aner ikke at det er sin nye bestevenn han har funnet!
Trofaste Knerten 3 t 39 min Knerten-lydbok nr 2. Lillebror er litt utålmodig, for han har sett noe i butikkvinduet som han har så lyst på...
Knerten gifter seg 4 t 08 min Knerten-lydbok nr 3. Lillebror finner en dag en dame-pinne som ligner veldig på Knerten. De to pinnene blir fort kjærester, og nå er det klart for pinne-bryllup!
Knerten i Bessby 3 t 47 min Knerten-lydbok nr 4. Far har fått seg ny jobb. Jobben er i Bessby, og Lillebror og Knerten må flytte. Det blir litt trist, litt skummelt, men også morsomt når de får nye venner.
Knerten og forundringspakken 4 t 16 min Knerten-lydbok nr 5. Lillebror og knerten er bekymret for mor, for hun oppfører seg så merkelig for tiden. Hva er det som går av henne? De skjønner det hele når hun deler sin hemmelighet!
     
Mormor og de åtte ungene:
Åtte små, to store og en lastebil 4 t 14 min Dette er den første historien i rekken om Mormor og de åtte ungene. Mor, far og de åtte ungene bor i byen - og nå skal de få besøk av mormor, som aldri har vært i byen før!
Mormor og de åtte ungene i skogen 3 t 38 min Mor, far og de åtte ungene, mormor og Ovnsrøret har flyttet til huset i skogen. Men tro ikke at de har det kjedelig selv om de bor langt inne i skogen!
Marte og Mormor og Mormor og Morten 3 t 34 min I denne historien får du oppleve høsten, julen, vinteren og påsken i huset i skogen i lag med mormor, de åtte ungene, mor, far og Ovnsrøret.
En liten takk fra Anton 3 t 02 min Mor og far skal på fest, og mormor skal være barnevakt. Men det blir ingen vanlig, rolig kveld. For plutselig stopper en drosje på tunet, og en fremmet mann går ut med mange kofferter...
Mormors promenade 3 t 20 min I denne boken om mormor og de åtte ungene, skal hele familien få hilse på selveste "Kommunen". Hvem kan det være for noen? Det blir også tid til å være gjetere, og en aldri så liten parade.
     
Hør lydbøker for barn gratisEventyr og fabler    
 
Brødrene Grimm
Snehvit og de syv dvergene 10 min Snehvit er en ung, vakker pike. Når hennes onde stemor, dronningen, innser at Snehvit er vakrere enn seg selv, beordrer hun at en jeger skal ta livet av Snehvit. Dermed begynner spenningen.
Tornerose 6 min Den vakre Tornerose stikker seg en dag på en på en forgiftet tein, og faller i en søvn som vil vare i hundre år. Kan noen klare å bryte denne fortryllelsen? Populært blant jenter, men funker også for gutter!
Hans og Grete 9 min Hans og Grethe er barna til en fattig tømmerhugger. De bor i skogen sammen med faren og den onde stemoren, som en dag overtaler faren til å sette igjen Hans og Grethe alene i skogen.
Gullhår og de tre bjørnene 5 min Gullhår og de tre bjørnene er flittig brukt i mange barnehager, og er et populært og koselig eventyr for de minste barna. Det handler om tre bjørner som bor i et hus i skogen. En dag finner ei lita jente som heter Gullhår huset...
Tre små griser 6 min De tre små grisene bor i skogen. Ulven vil spise grisene, og de bygger hus for å beskytte seg mot ulven. Men ulven prøver å blåse ned husene deres. Hva skal grisene gjøre nå?
Rødhette og ulven 5 min Kjent og kjært eventyr fra brødrene Grimm og Rødhette som skal bestemoren sitt hus med mat. På veien ser ulven henne. Den forter seg til bestemoren sitt hus før Rødhette, og spiser henne. Så tar den på bestemors klær og er klar for å spise Rødhette...
     
H.C. Andersen
Keiserens nye klær 11 min Dette legendariske eventyret av H.C. Andersen handler om en keiser som blir lurt til å tro at han bærer de flotteste og dyreste klær, mens han egentlig går rundt i undertøyet.
Prinsessen på erten 2 min 30 s Prinsen vil finne seg en prinsesse. Mange "prinsesser" er interesserte, men hvordan finne ut om jentene er ekte prinsesser? Kan de kjenne en ert gjennom tyve madrasser?
Nattergalen 24 min Keiseren tror han har alt. Helt til han leser om fuglen nattergal. Han skaffer seg både en ekte og en mekanisk nattergal. men går lei av den "ekte" fuglen, som dermed flyr sin vei. Men så går den mekaniske nattergalen i stykker...
Den standhaftige tinnsoldat 10 min En tinnsoldat med ett ben ramler ut av vinduet. Noen gutter setter tinnsoldaten i en papirbåt og sender han nedover rennestenen. Dermed starter et spennende eventyr....
Den stygge andungen 20 min En svaneunge blir klekket ut ved en andegård. Svaneungen blir plaget og ertet fordi den er anderledes. Et viktig eventyr i vår tid!
     
Asbjørnsen & Moe
Per, Pål og Espen Askeladd 11 min I dette eventyret blir vi kjent med Espen Askeladd og brødrene hans (Per og Pål), som går igjen i mange norske folkeeventyr utgitt av Asbjørnsen & Moe.
Askeladden som kappåt med trollet 5 min Dette legendariske folkeeventyret handler om Askeladden som skal prøve å få tak i alt gullet og sølvet trollet tidligere har stjålet gjennom å kappete med det. Men hvordan går det an?
Prinsessen som ingen kunne målbinde 7 min Det var engang en konge som hadde en datter. Hun var så vrien og vrang i ord at ingen kunne målbinde henne, og derfor lovte han ut at den som kunne gjøre det...
Askeladden og de gode hjelperne 1 t 09 min Kjent eventyr om da kongen utlover kongsdatteren og halve kongeriket til den som klarer å lage en båt som går like fort til lands og til vanns. Askeladden prøver seg selvfølgelig...
Kvitebjørn Kong Valemon 15 min Kong Valemon blir spurt om å gifte seg med en ond heks, men nekter. Dermed blir han gjort om til en isbjørn.
     
Ukjent opphav/ div. forfattere
Askepott 9 min Ei jente fra en rik familie blir tvunget inn i en tilværelse som hushjelp etter farens død. En dag får hun mulighet til å delta på et kongelig ball, men bare frem til midnatt. Prinsen forelsker seg i henne, men kan ikke finne henne etterpå...
Bambi 19 min I denne historien om Bambi, skrevet av Felix Stalten, er vi med da Bambi blir født mellom trærne nede ved et tjern. Vi følger videre Bambi sine første skritt og det lille rådyrets oppvekst.
     
Lydbøker barn Liker du dette?
   
 
Lydbok barn Mer underholdning?
Se også alle våre barnesanger! Vi gir dere teksten til de fleste sangene, og dere kan også høre dem gratis.
 
   

 

Enda en side fra MG.no! Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger