Barnesanger.no - syng og vær glad!
 
Alle barnesanger, sortert alfabetisk Barnesanger sortert etter kategori Sangleker Regler og vers

M Æ sa en liten grønn frosk (en dag)

  M Æ sa en liten grønn frosk - tekst, melodi og bevegelser  
 
Dette er en kort og enkel, tradisjonell barnesang som gir STOR glede! Dette er av få barnesanger som treffer alle aldersgrupper. En liten baby har like stor glede av å bli sunget denne for, som et skolebarn synes det er morsomt å synge den...

Som så mange andre barnesanger, blir også "M-Æ sa en liten grønn frosk en dag" enda morsommere å synge om man gjør bevegelser underveis. Dere finner forslag til gøyale bevegelser lenger ned på siden.

Kos dere - og ha det gøy med sangen!
 
 
 

M-Æ sa en liten grønn frosk (en dag) - Tekst

M-Æ! sa en liten grønn frosk en dag
M-Æ! sa en liten grønn frosk

M-Æ! sa en liten grønn frosk en dag,
og så blunkan med øya og sa:
M-Æ! M-Æ, M-Æ-Æ!
 


 
 

Bevegelser til "M-Æ sa en liten grønn frosk en dag"

Sangen blir mye morsommere om man gjør bevegelser mens man synger den, og her er våre forslag til bevegelser:
 

Større barn som synger selv:

 
Lag de villeste grimaser mens dere synger! På "M" kniper dere øynene sammen og gjør ansiktet så "lite" som mulig, mens på "Æ" så sperrer dere opp øynene, og åpner munnen så høyt dere bare kan. Jo fortere dere klarer å gå fra å ha øynene knepet igjen og ansiktet "sammensnerpet", til å ha øynene vidåpne og munnen med full åpning, jo morsommere er det! Bare prøv - det er gøy! Se gjerne på hverandre mens dere holder på - det er vanskelig å ikke få latterkrampe :) Kanskje dette er en anledning til å finne frem foto eller videokameraet...
 

Baby:

 
Syng sangen mens babyen ligger på stellebordet eller på fanget ditt, og dere har blikkontakt. Syng den mildt og litt sakte, og gjør grimaser underveis: på "M" så kniper du øynene igjen, mens på "Æ" så har du vidåpne øyer, og gaper så høyt du kan. Ikke bli overrasket om babyen får seg en god latter... OBS! Det kan naboen også få, om du gjør grimasene foran vinduet :)
 

Hør "M-Æ sa en liten grønn frosk" her

"M-Æ sa en liten grønn frosk" blir morsomt om man synger den p årett melodi. Og det er mange foreldre og besteforeldre som ikke kan melodien. Men fortvil ikke, under kan dere høre den!
 
 
 

Tips om "M-Æ sa en liten grønn frosk"

 
Hvordan bruker dere "M-Æ sa en liten grønn frosk"? Har dere spesielle bevegelser dere bruker mens dere synger? Har du tips om anledninger hvor sangen passer godt? Har dere en egen versjon? Del det gjerne under - takk!
 
 
 
 
 

 

Enda en side fra MG.no! Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger