Barnesanger.no: syng og vær glad!
 
Alle barnesanger listet alfabetisk Barnesanger etter kategori Rim & Regler Leker og sangleker Vitser & gåter Søk i barnesanger
  Regler, rim og vers for barn  

Regler, rim og vers

Regler og rim er fascinerende, det synes de fleste av oss. Men barn er særlig opptatt av regler og rim, og de elsker å prøve seg på disse selv. Du har helt sikkert hørt den lille håpefulle prøve seg på en mer eller mindre vellykket versjon av en regle etter at lyset er slukket om natten?

Barna synes det er ekstra stas om mamma og pappa leser regler i lag med dem. Hva med å dra frem en regle når det begynner å bli vel kjedelig i baksetet på bilturen? Moro for hele familien! Kos dere!
 
 
 
 
   
A ram sam sam Regle/sanglek som er en stor hit om dagen. Opprinnelig fra Marokko, men har tatt verden med storm. Supergøy :)
Akka bakka (bonka rakka) Gammel og god slager blant elle-reglene. Fin å bruke ved utvelgelse av person til leker etc.
Ane Liane (regle) Reglen Ane Liane er spesielt populær blant skolejenter. Kanskje mamma husker den fra da hun gikk på skolen?
Ansiktsregle Dette er en koselig regle som er fin å bruke på babyer/små barn. Den gir fin kontakt med barnet.
Atte katte noa Regle som virkelig gir en heftig runde tungegymnastikk. Fin for de litt større barna.
Bake bake kake til mamma kommer Sang/regle som er koselig å gjøre i lag med de minste barna/babyer. Er fin for å aktivisere og oppnå økt kontakt.
Bake kake søte Bake kake søte er populær blant de minste barna, og den har en koselig tekst som lærer barna litt matglede.
Edderkopp, edderkopp Fin regle å bruke mens små barn skal spise grøt/mat. Også morsom å dra frem når de større barna har sølet og griset.
Elle, melle, deg fortelle "Elle, melle, deg fortelle" er en klassiker blant elle-reglene. Denne lærer de fleste barn i løpet av barndommen.
 
 
 
 
 
Ellinga vellinga vatlandsguten Gammel elle-regle med en tekst som er litt på kanten. Likevel har reglen vært populær blant barn i flere generasjoner.
En gul knapp (virre, virre, vapp) "En gul knapp" er en kort, men populær elle-regle. Denne er fin å bruke når én person skal velges til f.eks en lek.
Epler og pærer (de vokser på trærne) En liten, men populær regle. Denne er ekstra gøy å "leke" i vannet, men funker også på tørt land.
Erten og Furten Morsom regle for de litt større barna. Denne har vært brukt i årevis, kanskje barnets besteforeldre husker den?
Gutter og jenter Enkelt og fint vers som i mange barnehager brukes som bordvers.
Hei hopp min far (se for en kar) Dette er en god, gammel regle som far i huset kommer svært godt ut av... Mer brukt i "gamle dager", men fortsatt morsom.
Hoppe sa gåsa (regle) Morsom liten regle som er et "must" når det skal hoppes og sprettes. Populær blant barna!
Hvem er det som banker, sa Per Anker "Hvem er det som banker, sa Per Anker" er en morsom regle som også ble brukt av dagens foreldre.
Høne Pøne svart og fin Fin liten regle om en høne som legger egg. Ukjent for mange.
Høyt, høyt i et epletre Fin sang/regle som er aktiviserer barna. Flott å bruke med babyer for å oppnå kontakt og aktivisere.
Klappe, klappe søte Klappe, klappe søte er nært beslektet med "bake, kake søte". Populær blant de minste, og lærer barna litt matglede.
Klokke-rim Klokke-rim som barna synes er morsomt. Her kan de gjerne også finne på rim selv til de ulike klokkeslettene.
Lille Trille En liten regle om stakkars Lille Trille som holder på å falle ned. Populær blant barna.
Musehuset Fint og morsomt rim som aktiviserer barna og lærer dem begrepene "høyre", "venstre", "frem" og "tilbake".
Ole dole doff (regle) Kort og morsom elle-regle som er populær blant barna. Det går ikke lenge før de kan denne utenatt.
Oppe i gardinene... ...henger appelsinene! Morsom og fengende regle som slår godt an hos barna.
Ormen Lange Morsom regle med bevegelser som i endel barnehager brukes som bordvers.
Plukke, plukke pære En kjempemorsom regle om en flyvende gris som plukker pærer. Ja dere hørte rett :)
Punktum, punktum, komma, strek Gammel og god regle som er fin for litt større barn, som begynner å få et forhold til tegnene punktum og komma.
Reven er en hønsetyv Telleregle av god, gammel årgang. Lærer barna å telle, og stimulerer kognitiv utvikling med baklengs telling.
Regle om fingrene (Tommeltott er patriark) God og gammel regle som beskriver alle fingrene hver for en. Veldig koselig og morsom fingerregle som bør prøves!
Ride, ride ranke til møllerens hus Koselig regle med lange tradisjoner som er perfekt for å aktivisere babyen på fanget.
Ritsj, ratsj fili bom bom bom Egentlig en sang, men passer også under kategorien "regler" på grunn av sin tekst som gir tungegymnastikk underveis.
Sko Hesten God, gammel regle som fortsatt er i bruk i mange barnehager, til tross for at den er godt over 100 år gammel.
Skomaker-regle (s-k-o, sier sko) En gammel og god regle som er like morsom i dag. Gir god trening i å stave, og er fin å finne på nye versjoner av.
Snekrystaller (sne på bakken) Koselig regle med uventet og morsom avslutning. Perfekt å bruke vinterstid.
Snille doktor Pillemann En liten, morsom regle om en snill, en brølete og en trist doktor.
Store klokker sier tikk-takk En krysning mellom regle og barnesang. Uansett: Utfordrende og morsom. Anbefales!
Ti små spøkelser En slags telleregle som barna elsker å høre. Dette er like mye en spennende historie som en regle.
Tippehøne (Tuppehøne) satt på gjerdet Et lite vers på melodi med sjokkerende tekst. Men barna liker det - faktisk.
Tippen, Toppen Tippen, Toppen (sprellemann i koppen) er en morsom regle som er fin å gjøre bevegelser til. Ikke hørt den? Da bør du sjekke den!
Tommelfinger, tommelfinger, hvor er du? Populær og lærerik fingerregle som gir de minste et forhold til egen kropp.
Tommeltott, Slikkepott Tommeltott, Slikkepott (har sitt navn med rette fått) er nn utrolig koselig fingerregle som har blitt brukt i generasjoner.
Tommeltott, Slikkepott, Langemann... Dette er en fin regle som navngir alle fingrene. Fin å bruke på babyer eller for litt størrre barn å lære selv.
Tåregle Tåregle som er fin for å oppnå nærhet og kontakt med barnet. Perfekt på stellebordet!
Ut i skogen, hogge ved Koselig regle med bevegelser til som er fin å bruke på spedbarn/babyer.
Vesle Petter fiskermann En morsom liten regle om vesle Petter fiskermann som fisker med en melketann som agn.
Åttetallsregle Regle om åttetallene som er litt vanskelige (men morsomme) å tegne. Perfekt for førskolebarn.
 
 
 
Mer? Sjekk alfabetisk liste med alle våre barnsanger, eller velg kategori under:
 Vuggesang Barnesanger Baby Barnesanger Tur Barnesanger Dyr Barnesanger Blomster Barnesanger med tekster og melodier Årstid/vær Barnesanger gratis Kroppen Barnesanger tekst melodi Fest Barnesanger tekst/melodi Mat  
   
   

 

Enda en side fra MG.no! Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger