Barnesanger.no - syng og vær glad!
 
Alle barnesanger, sortert alfabetisk Barnesanger sortert etter kategori Sangleker Regler og vers
  Sangleker: sanglek for barn  

Sangleker og aktiviteter

Barn elsker både sang og lek - derfor er det ikke rart at en kombinasjon av disse, nemlig sangleker, er noe av det morsomste de små vet! Sangleker stimulerer både den fysiske og kognitive utviklingen hos barn. Så dette er ikke bare gøy for barna, men også svært bra for dem!
 
 
 
Barn som går i barnehage får et forhold til mange sangleker der. Likevel elsker barna om dere også gjør sangleker hjemme. Og legger du godviljen til, kan det nesten kalles trening for de voksne også. Verdens morsomste trening? Så legg fra deg avisa eller fjernkontrollen - og ha det gøy med barna. Det vil du aldri angre på...
 
 
   
A ram sam sam Sanglek som er en stor hit om dagen. Opprinnelig fra Marokko, men har tatt verden med storm. Gøy for store og små!
Alle barna klapper En "slager" blant barnehagebarn. Aktiviserer barna, og de kan enkelt finne på nye vers selv.
Bjørnen sover Morsom sanglek som er en gjenganger i de fleste barnehager. Barna elsker også hvis mamma og pappa synger denne.
Bro bro brille Sanglek som er populær fra noen års alder til barna er ganske gamle. Like morsom i dag som da da foreldrene lekte den.
Buggi buggi Morsom og "rocka" barnesang/dans som svinger! Populær hos både barna og mødre (eller fedre) med spedbarn på armen.
Danse i en ring Når de små vil danse, da er dette sangen. Fengende og koselig melodi som de fleste foreldre har gode minner knyttet til.
En bonde i vår by En gammel sanglek som fortsatt er i bruk i endel barnehager og skoler. Fin for å aktivisere barna, som liker denne godt.
   
 
 
 
   
En elefant kom marsjerende Taktfast barnesang. Ikke direkte en sanglek, men med god innsats og marsjering underveis er det ikke langt unna.
Epler og pærer (de vokser på trærne) En liten, men populær regle. Denne er ekstra gøy å "leke" i vannet, men funker også på tørt land.
Er du veldig glad og vet det? Morsom og fengende sang som barna elsker. Fin å aktivisere barn til. Finn også på nye vers selv!
Gubben og gamla Dette er en fantastisk morsom sang å synge, og den blir ekstra morsom om man utfører den som en sanglek.
Hermegåsa kommer Hermegåsa kommer en supermorsom sanglek som utfordrer barna både fysisk og kreativt.
Hode, skulder, kne og tå Kort men god barnesang som aktiviserer barna på en fin måte. Barna lærer også litt mer om egen kropp.
Hoppesangen Ikke en klassisk sanglek, men barna elsker å bevege seg til denne, og å finne på egne vers.
Indianersangen Indianersangen er populær blant barna. Den er fin å aktivisere dem med, og gir også fin telletrening.
Jeg er en liten spillemann Dette er en morsom sang som aktiviserer barna og gjør dem glade i musikk.
Jeg gikk meg over sjø og land Sanglek som er fin i selskaper etc. Brukes ofte i julen, men kan fint synges hele året. Morsomt for barna å finne på egne vers.
Karusellen (karu-karu-sellen) Morsom barnesang/sanglek som aktiviserer barna. Passer best om det er en gjeng barn.
Kjerringa med staven Gammel og god slåttevise som barnas tipp-tipp-tipp-oldeforeldre sannsynligvis også danset til.
Lang, lang rekke Enkel, men populær regle/sanglek som ikke krever noe planlegging. Fin på tur.
Lille Hasse Hare Denne barnesangen er ikke en klassisk sanglek, men den er fin å aktivisere barna med.
Lille Petter edderkopp "Lille Petter edderkopp" er en fin sang for å aktivisere relativt små barn og trene koordinasjon med litt fingergymnastikk.
Per sjuspring Har du sett Per Sjuspring danse? Dette er en gøyal sanglek/dans for de litt større barna.
Slå på ring Morsom sanglek som virkelig vekker konkurranseinstinktet hos barna. Egner seg ikke for de minste.
Så går vi rundt om en enebærbusk Julesang som aktiviserer barna med bevegelser. En slager på juletrefester!
Ta den ring (og la den vandre) Ta den ring er en sanglek som kan utføres med en gruppe barn. En god, gammel slager!
Tre små kinesere Morsom barnesang. Her går det sport i å finne på nye vers, og den kan derfor regnes som en slags sanglek.
Under den hvite bro Morsom og barnevennlig utgave av en gammel klassiker med morsom sanglek.
Vi har ei gammel tante (som heter Monica) Morsom hermesang som egner seg fint som sanglek. Den aktiviserer barna både fysisk og kognitivt.
Vil du gjette - hvem har gjemt seg under teppet? Veldig morsom og enkel sanglek som er populær blant barna. Sangleken er ikke så kjent, men denne bør prøves!
 
 
 
Mer? Sjekk alfabetisk liste med alle våre barnsanger, eller velg kategori under:  
 Vuggesang Barnesanger Baby Barnesanger Ut på tur Barnesanger Dyr Barnesanger Blomster Barnesanger med tekster og melodier Været Barnesanger gratis Kroppen Barnesanger tekst melodi Fest Barnesanger tekst/melodi Mat  
   
   

 

Enda en side fra MG.no! Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger