Barnesanger.no - syng og vær glad!
 
Alle barnesanger listet alfabetisk Barnesanger etter kategori Rim & Regler Leker og sangleker Vitser & gåter Søk i barnesanger

Santa Lucia-sangen, tulleversjon

  Luciasangen - santa lucia sang - vær klar til Luciadagen!  
Luciadagen den 13. desember er dagen da frokosten gjerne byttes ut med lussekatter bakt under mer (eller oftest) mindre hygieniske forhold.

Det er også dagen da frisører tjener godt på nødklipping av svidde pannelugger, og den norske laken-industrien får sitt årlige løft.

Samtidig har strømleverandørene en beksvart dag, i stor kontrast til lysstøperiene, som det drypper godt på denne desemberdagen. Alt mens ivrig, om enn noe ustemt, barnesang strømmer ut av gluggene på landets skoler og barnehager.

Men det er viktig å huske at denne stressende morgenstunden primært skal være koselig og morsom.

Kosen får man dekket mens svidde lussekatter og tynn saft inntas i hyggelig samvær, samtidig som man vet at hele morgenmøtet sitter å venter på en.

Det morsomme derimot, det kommer først når mor og far kommer seg videre ut i dagen, med stearin-flekker på skjorta og safran-fargede tenner. For da kan ungene synge den Santa Lucia-sangen som virkelig er morsom...
 
 
 
 

Luciasangen tøyseversjon, tekst

Santa Lucia,
dreit oppi lia.
Når hu var ferdig,
lukta det herlig!
Så kom tre vise menn
tørka det opp igjen.
Santa Lucia,
Santa Lucia.

Er du sjokkert, sier du? Var det den "skikkelige" Santa Lucia-sangen du var på utkikk etter? Den originale versjonen av Svart senker natten seg finner du her. Men den er ikke fullt så morsom, assa!
Er du derimot typen som liker tulleversjoner av barnesanger, så har vi flere på lager :)

Tips! Syng tøyseversjonen av Santa Lucia-sangen med full innlevelse, og så fint dere bare kan. Da blir den enda morsommere :)
 
Buggi Buggi Hør "Santa Lucia-sangen" her!
Nå har dere teksten til den morsomme tøyseversjonen av Santa Lucia-sangen. Men hvordan var nå melodien igjen? Sov du da Lucia-toget gikk i barndommen eller, pappa? OK! Men det er ikke noe problem. Her kan dere høre melodien (den "ekte versjonen")...
 


 
 
 

Tips om tulleversjoner av "Luciasangen"?

Har dere enda en annen tulleversjon av "Svart senker natten seg"? Del den gjerne med oss under. Men ikke bli FOR drøy i språket, takk... :)
 
 
 
 
 
 
 

 

Enda en side fra MG.no! Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger