Barnesanger.no - syng og vær glad!
 
Alle barnesanger listet alfabetisk Barnesanger etter kategori Rim & Regler Leker og sangleker Vitser & gåter Søk i barnesanger

Luciasangen (Svart senker natten seg...)

  Luciasangen - santa lucia sang - vær klar til Luciadagen!  
Denne sangen er et must på Luciadagen (13. desember). Start gjerne øvingen i god tid. Lykke til - og husk følgende for en vellykket Luciafeiring:

Levende lys og barn er sjelden en god kombinasjon! Bruk heller elektriske lys. Det hjelper sjelden på verken julestemning eller lønnsutvikling om junior fyrer opp håret til dattera til sjefen...
Ha antrekket til barna klart! Bildene til familiealbumet blir ikke like gjeve om poden går i svart t-skjorte med dødningehode på, mens alle de andre barna smiler prektig i hvite skjorter.
Ikke forspis deg på gratis lussekatter! Går livet litt imot, og dere ikke får tilbud om gratis lussekatter, kan dere bake noen skummelt digge noen etter denne lussekatte-oppskriften

Visste du at...
Luciasangen opprinnelig ikke hadde noe med personen Sankta Lucia å gjøre, men at det var en vise om bydelen Santa Lucia i Napoli i Italia? I den norske versjonen, som baserer seg på Arvid Roséns "Natten går tunga fjät", har derimot Sankta Lucia (Den hellige Lucia fra Sicilia) fått betydelig plass.
 
 
 
 
 
Svart senker natten seg
I stall og stue
Solen har gått sin vei,
Skyggene truer
Inn i vårt mørke hus
Stiger med tente lys,
Santa Lucia, Santa Lucia

Natten er mørk og stum
Med ett det suser
I alle tyste rom
Som vingene bruser
Se, på vår terskel står
Hvitkledd med lys i hår
Santa Lucia, Santa Lucia

Mørke skal flykte snart
Fra jordens daler
Slik hun et underfullt
Ord til oss taler
Dagen skal atter ny
Stige av røde sky
Santa Lucia, Santa Lucia

 
Tulleversjon av Santa Lucia-sangen
"Svart senker natten seg" er fin den, men kanskje litt kjedelig, synes mange av barna. Så når videokameraene er skudd av, lussekattene spist opp, og stolte foreldre har dratt videre ut i dagens kaos, da begynner barna å synge sin favoritt: tøyseversjonen av Santa Lucia-sangen (se den her). Advarsel! Denne er hakket morsommere for barna enn for de som oppdrar dem... :)
 
Julesanger
Lært deg teksten til "Svart senker natten seg allerede? Nedenfor kan du høre sangen også! Men ikke gi dere der. Sørg for å komme i skikkelig julestemning ved å besøke vår oversikt over julesanger for barn! Og dere har vel bakt lussekatter? HÆ, ikke? Se en digg oppskrift på lussekatter her! Ho-ho...
 

Hør Svart senker natten seg (Santa Lucia-sangen)

Buggi BuggiSøren - hvordan var nå melodien til Luciasangen igjen? Vi kan love deg at du ikke er alene om å trenge en oppfriskning av den gamle santa lucia-klassikeren. Men hos oss så kan dere høre Luciasangen "Svart senker natten seg". Så da er det ikke lenger gyldig unnskyldning for å ikke synge at du ikke husker melodien... Syng med av full hals, og kos dere!
 
 
 
 

Tips om "Luciasangen" eller Luciafeiring?

Feirer dere Lucia på en spesiell måte? Har dere en egen versjon av Luciasangen? Eller har du kanskje spesielle minner knyttet til denne "Svart senker natten seg"? Fortell gjerne om dette eller andre ting som har med Santa Lucia å gjøre under. Takk!
 
 
 
 
 
 
 

 

Enda en side fra MG.no! Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger