https://www.barnesanger.no
Alle barnesanger, sortert alfabetisk Barnesanger sortert etter kategori Sangleker Regler og vers

Seks små ender

  Seks små ender - tekst og musikk  
 
"Seks små ender" er ikke av de aller mest kjente barnesangene, men den tradisjonelle sangen er likevel populær blant barna når de blir introdusert for den.
Sangen handler om seks små som vil dra til stranden. Fem av endene er smale, mens den ene er brei. Mange barn kjenner ikke begrepene smal og brei så godt, så dette er en fin anledning til å forklare disse. Benytt gjerne også anledningen til å forklare at det er vanlig - hos endene, som hos oss mennesker - at alle er forskjellige. Noen er smale, og noen er breie. Noen er korte, og noen er høye. Gjør dette til noe naturlig. Men nok prat...Klare for å synge?
 
 
 

Seks små ender - tekst

Seks små ender kjenner jeg
Fem er smal og én er brei
Og den ene lille and med fjær på stjert
(opprinnelig "strekk" isteden for "stjert")
Den kommanderer med et kvekk, kvekk, kvekk.
Et kvekk, kvekk, kvekk

Ned til stranda vil de dra
Med et vibbe vabbe, vibbe vabbe til og fra
Og den ene lille and med fjær på strekk
Den kommanderer med et kvekk, kvekk, kvekk.
Et kvekk, kvekk, kvekk
 


 
 

Bevegelser

Alle barnesanger blir morsommere hvis dere engasjerer dere skikkelig - så også Seks små ender! Dere kan for ekspempel gjøre følgende bevegelser til sangen:

Mens dere synger den første linjen; "Seks små ender kjenner jeg", så "teller" dere til seks på fingrene. Det er konsentrasjonstrening og motorikktrening å gjøre dette mens man synger. På "fem er smal og en er brei", så illustrerer dere "smal" og "brei" med hendene.
Når dere synger "og den lille and med fjær på stjert", så kan dere stå oppreist, bøye overkroppen fremover og lage en stor viftende "stjert" opp fra rumpa med hendene.
Og på "den kommanderer med et kvekk, kvekk, kvekk", så kan dere være "strenge" med pekepingeren og trøkke i skikkelig på "kvekk, kvekk, kvekk". (Mange barn kjenner nok ikke ordet "kommandere", så det kan du gjerne forklare.) Lykke til - og ha det gøy!
 
 
 

Tips om "Seks små ender"

Hvor, hvordan og når synger dere "Seks små ender"? Del gjerne det du måtte ha på hjertet om denne barnesangen med oss under. Takk!
 
 
 
 
 

 

Enda en side fra MG.no! Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger