Barnesanger.no - syng og vær glad!
 
Alle barnesanger, sortert alfabetisk Barnesanger sortert etter kategori Sangleker Regler og vers

Slå på ring

  Slå på ring - sanglek med tekst og melodi  
 

"Slå på ring" er en sanglek som er kjempepopulær blant barna. Før ble denne lekt hyppig på "alle" lekeplasser og i "alle" bakgårder. Da var det en selvfølge at alle barn kunne denne leken. I dag er det ikke alle barn som kan den, men dagens barn synes den er minst like morsom når de først lærer den. Så sørg for at barna får kose seg med denne leken - akkurat som du gjorde i din barndom...

Slå på ring har en litt brutal tekst. Påpek ovenfor barna at man ikke skal slå hardt, men kun bruke et vennskapelig klapp. Man kan gjerne også bruke anledningen til å påpeke at det aldri er greit å slå andre (selv om teksten snakker litt i mot dette...:)

 
 
 

Slå på ring - tekst

Slå på ring, slå på ring,
slå på hvem du vil,
slå på kjæresten din om du vil.

Men den du slår den slår du så hardt
så hardt,
så hardt,
så hardt!
 


 
 

Fremgangsmåte sanglek

Slå på ring utføres slik:

Alle barna står i ring og holder hender, bortsett fra en person. Dette barnet går rundt utenfor ringen, mens alle synger teksten som dere finner over. Mens sangen pågår, slår barnet en av barna som står i ringen vennskapelig på ryggen. Den som slår og den som blir slått løper deretter hver sin vei rundt ringen. Så er det om å gjøre å komme først tilbake til den tomme plassen hvor barnet som ble "slått" stod. Den som kommer først frem, får denne plassen. Den som kommer sist frem må gå bak ringen neste gang dere synger, og dunke en ny i ryggen. Pass på at det ikke blir samme person som blir stående utenfor ringen mange ganger.
 

Tips om "Slå på ring"

Leker dere denne leken på en annen måte? Har dere en egen av sangen versjon? Har du tips til en anledning sangen/leken passer spesielt godt? Fortell gjerne om dette eller andre ting knyttet til sangen under - tusen takk!
 
 
 
 
 

 

Enda en side fra MG.no! Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger