https://www.barnesanger.no
Alle barnesanger, sortert alfabetisk Barnesanger sortert etter kategori Sangleker Regler og vers

Store klokker sier tikk takk

  Store klokker sier tikk-takk. Tekst og musikk/melodi  
 
"Store klokker sier tikk takk" er en tradisjonell barnesang som mange har glemt i dag. Men det er det ingen grunn til - for dette er en veldig morsom og utfordrende barnesang som ungene elsker å synge! Sangen skifter flere ganger rytme (takten øker), noe mange barn ikke er vant med fra andre sanger. I tillegg inneholder den en god porsjon med tungegymnastikk. Derfor er den ekstra spennende å synge - bare prøv selv!
 
 

Bevegelser

Sangen blir ekstra morsom hvis man prøver å simulere rytmen i "tikkene" og "takkene" med én finger rundt i ring (som lilleviseren på ei klokke.) Dette er lett på den første linja, når det går sakte. Men det blir vanskeligere (og morsommere) når man øker takten på de to siste versene. Lykke til - og kos dere masse!

Store klokker sier tikk takk Er du usikker på melodien til Store klokker sier tikk takk? Nederst på kan du høre sangen. Vi anbefaler at du gjør dette for å få rett inntrykk av taktskiftene i den.
 
 

Store klokker sier tikk takk - tekst

Store klokker sier tikk--takk, tikk--takk

Mindre klokker sier tikk-takk-tikk-takk-tikk-takk-tikk-takk

Men de små vi har i lomma: tikke-tikke-takke-takke, tikke-tikke-takk

 


 
 

Hør "Store klokker sier tikk takk" her!

Her kan dere høre og se en fin versjon av barnesang-klassikeren Store klokker sier tikk takk med teskt til tale. Syng gjerne med. Men uansett hva dere gjør - kos dere!
 
 

Tips om "Store klokker sier tikk takk"

Hvordan synger dere den morsomme og vanskelige barnesangen "Store klokker sier tikk-takk"? Bruker dere egne bevegelser? Spesielle anledninger hvor dere synger den? Har dere en egen versjon? Har du et minne knyttet til sangen? La oss høre det du har på hjertet om barnesangen. Tikk-takk! :)
 
 
 
 
 

 

Enda en side fra MG.no! Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger