Barnesanger.no - syng og vær glad!
 
Alle barnesanger, sortert alfabetisk Barnesanger sortert etter kategori Sangleker Regler og vers

Ta den ring (og la den vandre)

  Ta den ring og la den vandre - sanglek med tekst og musikk  
 
"Ta den Ring" er en sanglek som var like populær hos foreldregenerasjonen som den er nå. Men mens det var en selvfølge at "alle" barn kunne denne sangleken for én generasjon siden, er det mange barn i dag som aldri har lekt leken. Hjelp oss å gjøre noe med dette! La iPaden hvile, og la heller barna lære en sunn, sosial og morsom sanglek som en en viktig kulturarv. Kos dere med "Ta den ring og la den vandre"!
 

Ta den ring (og la den vandre) - tekst

Ta den ring og la den vandre
Fra den ene til den andre
Ringen er skjult, den sees ei.
Nettopp nå er ringen hos deg

Jeg gikk meg ut på den grønne eng
Der gjetta jeg på
Hvem ringen skulle få


Ser du jeg har fått den
Ser du jeg har fått den
Tra - la - la - la- la- la- la- la - la- la- la

Hvem-har-ringen-som-sitter-på-den-pene-ringfingeren? (sies, synges ikke)

 


 
 

"Ta den ring" som sanglek

Dere kan utføre sangleken "Ta den ring" slik:

Barna står i ring med hendene på ryggen foldet som som en kopp. Sangen du finner teksten til under synges mens leken utføres. Et barn har en ring (evt en småstein eller noe annet), og går utenfor ringen (bak ryggen på de andre) og later som han/hun legger ringen ned i hendene på de andre. Så velger han/hun en person som hun faktisk slipper ringen ned i hånden til. Når man i sangen kommer til teksten "ser du jeg fått den" knytter alle hendene og rister dem foran seg. Innen dette må derfor den som står utenfor ringen ha lagt ringen ned i hengene til noen. Den av barna som la i ringen, peker på en av de som står i ringen og sier (mens han/hun peker på en ny person som står på siden av den forrige for hver stavelse): "Hvem – har - ringen – som – sitter – på – den –pene - ringfingeren ?" Den han stopper ved skal gjette hvem som har ringen. Hvis det gjettes galt, skal den som ble gjettet på, gjette videre. Den som gjetter riktig skal være den perosnen som går utenfor ringen og legger i ringen neste gang.

 

Hør "Ta den ring" her!

Søren, hvordan var nå melodien til "Ta en ring" igjen? Fortvil ikke! Under kan dere høre et utdrag...
 
 
 

Din egen "Ta den ring"...

Har dere en egen versjon av leken? Synger dere sangen på en spesiell måte? Har du tips til en anledning sangen passer spesielt godt? Fortell gjerne om dette eller andre ting knyttet til sangen under - tusen takk!
 
 
 
 
 

 

Enda en side fra MG.no! Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger