Barnesanger.no - syng og vær glad!
 
Alle barnesanger, sortert alfabetisk Barnesanger sortert etter kategori Sangleker Regler og vers

Tornerose (sov i hundre år)

  Tornerose (sov i hundre år) - tekst og musikk  
 
Tornerose fascinerer barna! Sannsynligvis fordi dette både er en sang og et spennende eventyr i en og samme innpakning. Siden sangen har en så klar fortelling/et eventyr i seg, er det viktig at barna er konsentrerte når den synges, da blir opplevelsen av Tornerose mye sterkere. Prøv derfor gjerne å roe ned stemningen før denne synges. Og spør kanskje; "Vil dere høre en historie? Jeg skal synge den for dere..."

Tornerose som vuggesang/nattasang:

Mange bruker Tornerose som vuggesang. At søvn er et tema, gjør den egnet til det. Men samtidig blir det nesten som å fortelle en nattahistorie samtidig - to fluer i en smekk! Men vær obs på at den kan bli litt i overkant spennende som nattahistorie for enkelte mindre barn, med blant annet den onde fe. Føl deg litt frem her, så man ikke påkaller mareritt og nattevåk...
 
 
 

Tornerose - tekst

Tornerose var et vakkert barn
Vakkert barn, vakkert barn
Tornerose var et vakkert barn, vakkert barn

Hun bodde i det høye slott
Høye slott, høye slott
Hun bodde i det høye slott, høye slott

Så kom den onde fe der inn
Fe der inn, fe der inn
Så kom den onde fe der inn, fe der inn

Tornerose sov i hundre år
Hundre år, hundre år
Tornerose sov i hundre år, hundre år

Og hekken vokste kjempehøy
Kjempehøy, kjempehøy
Og hekken vokste kjempehøy, kjempehøy

Så kom den vakre prins der inn
Prins der inn, prins der inn
Så kom den vakre prins der inn, prins der inn

Tornerose må ei sove mer
Ei sove mer, sove mer
Tornerose må ei sove mer. Sove mer

Og prinsen danser med sin brud
Med sin brud med sin brud
Og prinsen danser med sin brud, med sin brud

Og all hjerter gleder seg
Gleder seg, gleder seg
Og alle hjerter gleder seg, gleder seg

 


 

Hør Tornerose her

Under kan dere høre og se en fin versjon av den spennende barnesangen Tornerose med tekst og tale. Kos dere!
 
 

Tornerose som dramatisering

En annen måte å bruke Tornerose på, som virkelig engasjerer barna, er å dramatisere mens dere synger sangen. Dette kan vi love at er populært blant barna! La ett barn være Tornerose, mens ett er den onde fe (kanskje ingen populær rolle, men dere kan bytte på!), og et annet barn er prinsen. De andre barna hjelper til underveis med roller som slott, hekk og festdeltakere - se under...

Forslag til dramatisering

Se sangtekst lenger ned på siden, og bruk gjerne dette forslaget til dramatisering: I det første verset kan Tornerose sitte foran speilet og "fjonge seg" og smile blidt og søtt.

I det andre verset kan de av barna som ikke har "hovedroller" dramatisere hvor høyt slottet er ved å stå rundt Tornerose og lage "spir"/"tårn" med hendene, og strekke seg så høyt som de bare kan.

I det tredje verset kommer den onde feen inn til Tornerose som sitter foran speilet. Han kan myse med øynene, og prøve å se skummel ut. Så kan han "legge" Tornerose ned på gulvet, hvor hun blir liggende å snorke i de neste versene, mens de andre barna stiller seg i en ring rundt henne og lager "vokse-bevegelser" opp mot taket med hendene for å vise hvoir høy hekken vokste.

Så kan prinsen komme utenfra og "trenge seg" inn gjennom hekken. Så går han bort til Tornerose og gir henne et kyss på kinnet (eller stryker henne, om et kyss blir for flaut.)

Dermed setter Tornerose seg, gnir seg i øynene og strekker seg. Så danser de to, mens de andre danser i en ring rundt dem og "hoier" og "gleder seg" i skikkelig feststemning...

Lykke til - og husk å bytte på rollene, så alle får prøve seg!
 

Tips om "Tornerose"

 
Tornerose er en spennende sanghistorie - men hvordan bruker dere denne barnesangen? Når synger dere den? Hvem synger den? Har dere en spesiell stemning? Egne bevegelser underveis? Eller kanskje dere har en egen versjon? Har du ekstra gode minner knyttet til den? Del det gjerne med oss andre under. Takk!  
   
 
 
 
 
   

 

Enda en side fra MG.no!

Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger