Barnesanger.no - syng og vær glad!
 
Alle barnesanger, sortert alfabetisk Barnesanger sortert etter kategori Sangleker Regler og vers
  Morsomme tullesanger med tekst  

Morsomme tullesanger

Mange foreldre prøver å styre ungene bort fra å synge tullesanger, og vil heller at de skal synge "ordentlige sanger." Men sannheten er at slike tullesanger er en viktig del av barns humor, og at de stimulererer barnas kreativitet. Ved at de skaper latter hos andre, kan sangene faktisk også bidra til økt selvtillit for barna. Så la barna kose seg og drodle med sine tullesanger!
 

Hjelp oss å samle tullesanger!

Tullesanger også en viktig del av kulturarven for barn. Men de fleste av disse morsomme og tøysete sangene eksisterer bare muntlig. Hjelp oss å samle dem og "ta vare" på dem. Så kan du en morsom tullesang for barn? Legg den igjen nederst på denne siden. Takk!
   
Bæ, bæ, lille lam - tulleversjon Det finnes drøssevis av tulleversjoner av klassikeren Bæ, bæ, lille lam. Se noen av dem her!
Fløy en liten blåfugl - tulleversjon Fløy en liten blåfugl er en vakker barnesang. Tulleversjonen er kanskje ikke like vakker, men desto morsommere! :)
Gubben Noa - tulleversjon (Dummenikken) Dummenikken (satt på trikken) er en morsom spin-off av Gubben Noa... Spesielt morsom for barnehagebarn.
Happy birthday - tulleversjon Morsom versjon av klassikeren Happy birthday. Denne er populær blant litt større skolebarn som har begynt å fått teken på engelsen.
Jeg gikk en tur på stien - tulleversjon Kanskje tulleversjonen av Jeg gikk en tur på stien kan gjøre neste tur i skogen enda morsommere? Øv den inn og syng den på neste utflukt!
Napoleon med sin hær - tulleversjon Morsom versjon av Napoleon med sin hær. I mange barnehager brukes tulleversjonen oftere enn originalen. Men kan du den?
O du som metter liten fugl - tulleversjon Kan man tøyse med et kristent bordvers? Ja, det kan man visst...
Olle Bolle - tulleversjon Olle Bolle er en populær sang blant de små. Og vi kan love - tøyseversjonene er ikke mindre populære enn originalen :)
Santa Lucia - tulleversjon Santa Lucia dreit oppi lia... Noen foreldre som husker denne fra sin egen barndom? Den gjør Luciadagen SÅÅÅ mye morsommere... :)
   

"Tullesanger på egne bein"

Her finner du tullesanger som ikke er versjoner av kjente barnesanger/ ikke går på melodi av barnesanger. De fleste av disse egner seg best for litt eldre skolebarn, men hos dem er de til gjengjeld ekstra populære :)
   
Du skal få min gamle sykkel når jeg dør Dette er en veldig morsom sang som man også enkelt kan lage engne vers til. Passer nok best for skolebarn (og opp til voksen alder) :)
Fiskebollen lengter etter havet... Husker du "Fiskebollen lengter i fra havet (havet er fiskebollens venn)? En sang som kan drive deg til vanvidd... :/
Husker du den gang da de hodeløse sang? Morsom tullesang med absurd tekst. De fleste av dagens foreldre husker nok da de selv sang på denne i skolegården. Populær hos større skolebarn!
Jeg kan en sang som går deg på nervene... Er dette den mest irriterende sangen som finnes? Det er mulig, men det er jo gøyal også da...
Lenge siden sist vi satt på en kvist... ...og dreit i huet på en optimist! Huff og huff, for en drøy tekst, tenker du kanskje? Men husker du ikke selv hvor gøyal denne var?
Mamma Mia satt på sklia... ...mista puppa oppi suppa :) Dette er en morsom regle som barna digger. Og vi voksne må vel også være ærlige nok til å innrømme at den er ganske gøy!?
Når Skipper`n skal ha seg mat Dette er en slager blant barna før måltider! Og det kan vi forstå.
 


 

Legg igjen din "tullesang"!

Hjelp oss å samle tullesanger for barn. Enten du kan en "tulleversjon" av en kjent barnesang, eller en tullesang som "står på egne bein", så er vi veldig takknemlige om du legger den igjen i kommentarfeltet under. Vi vil da lage en egen underside med sangen, og dermed sikre at andre kan få nyte godt av den morsomme sangen!
 
 
 
 
 
   
   

 

Enda en side fra MG.no! Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger