Barnesanger.no - syng og vær glad!
 
Alle barnesanger, sortert alfabetisk Barnesanger sortert etter kategori Sangleker Regler og vers
Ut på tur! Tursanger for barn

Ut på tur! (Tursanger)

Barn liker å komme seg ut på tur! Men den motivasjonen som er på topp på begynnelsen av turen, kan brått og uventet nå et lavpunkt. Men når alt ser som mørkest ut, og bakketoppen foran virker uoverkommelig, da er det et godt triks å dra frem en sang. Dette bringer som regel humøret og energien tilbake. Sanger som i tillegg aktiviserer barna er perfekte på tur. Husk; man trenger ikke stoppe for å synge! Å marsjere og synge samtidig er ekstra gøy!
 
 
 
 
 
 
En bussjåfør, en bussjåfør En morsom sang som er perfekt for allsang når man er på busstur. Vi gir deg også mange "tullevers" som barna liker.
En elefant kom marsjerende Taktfast barnesang. Fin å få barna til å marsjere etter på tur når de begynner å bli leie av å gå.
Her kommer Guttemusikken Den ultimate marsjeringssangen! Still opp, syng av full hals, og marsjer i vei!
Hjulene på bussen En av de store klassikerne blant barnesanger. Sjekk teksten, men husk at du også kan finne på nye vers selv også.
Hoppesangen Topp sang å bruke på tur. Syng mens dere går. Bytt gjerne ut "hoppesang" med "tursang", "løpesang", "hinkesang" osv.
Jeg gikk en tur på stien Koselig barnesang som oppmuntrer til bruk av naturen. Kan med fordel synges i "kanon" mens man går i skogen.
Jeg gikk meg over sjø og land Sanglek som fint kan synges mens man er ute på tur, enten for å holde varmen eller å få opp motivasjonen :)
Jeg snører min sekk Flott sang om den herlige, kalde årstiden fra Margrethe Munthe. Perfekt å synge mens man pakker til turen!
 
 
 
Lang, lang rekke Enkel, men populær regle/sanglek som ikke krever noe planlegging. Fin på tur for å "piffe opp" trøtte ben :)
Lisa gikk til skolen En absolutt klassiker blant barnesangene. Hvem har ikke spilt denne på piano. Her får du alle versene (tre stk!)
Napoleon med sin hær Populær sang i mange barnehager som er perfekt å marsjere til når man er på tur!
Ro, ro, ro din båt Her er det bare å ta redningsvesten på å ro i vei. Perfekt hvis båttur står på programmet.
Ro, ro til fiskeskjær Koselig barnesang som lærer barna om naturen og båtlivets gleder. Fint å synge mens dere er på båttur eller fisketur.
Små rompetroll Morsom sang som gir barna kunnskap om naturen. Syng den gjerne mens dere går på rompetroll-jakt, noe barna elsker!
Så går vi rundt om en enebærbusk Finn gjerne en enebærbusk ute i naturen og dra spontant i gang denne sangen mens dere går rundt! Moro:)
Sol, sol kom igjen Fin sang å dra frem på tur hvis det begynner å regne. Barna elsker denne.
Ut i skogen, hogge ved Koselig regle/sang med bevegelser til som er fin å bruke på spedbarn/babyer.
Ut på tur, aldri sur (Tursangen) Denne sangen er nesten obligatorisk før (og gjerne under) tur - uansett årstid! God tur, da!
Velkommen alle musikanter (som kan takten slå). Morsom og taktfull barnesang som er perfekt motivasjon når man er ute på tur og beina begynner å bli trøtte.
Vi har ei gammel tante (som heter Monica) Morsom barnesang med bevegelser dere kan herme til mens dere går og synger. Får slitne ben til å gå igjen :)
Å, jeg vet en seter Koselig barnesang om geiter og livet på setra som barna liker godt.
 


 
 
   
Flere kategorier: (sjekk også alfabetisk liste med alle barnsanger)  
 Vuggesang Barnesanger Baby Barnesanger Dyr Barnesanger Blomster Barnesanger med tekster og melodier Årstid/vær Barnesanger gratis Kroppen Barnesanger tekst melodi Fest/høytid Barnesanger tekst/melodi Mat  
   
   
   

 

Enda en side fra MG.no! Fotos/Illustrasjoner: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum

Cookies/personverninnstillinger